Bij het staalbedrijf Arcelor Mittal in Gent zijn twee werknemers ontslagen omdat ze een man ruim een jaar lang hadden gepest. Dat is bekendgeraakt kort na de affaire bij het Waalse bedrijf Mactac.

'Pesterijen kunnen we absoluut niet dulden', aldus de woordvoerder van de Gentse afdeling van het bedrijf donderdag in Het Laatste Nieuws. Een 32-jarige arbeider moest meer dan een jaar zware vernederingen ondergaan door twee leidinggevenden, een meestergast en een ploegbaas.

Volgens de krant werd de man voortdurend beschimpt en werden de pesterijen ook fysiek. Zo moest hij zijn broek uitdoen, waarop de pesters zijn onderlichaam bewerkten met een alcoholstift. Ook werd hij vastgebonden en in een laadbak van een jeep door het bedrijf rondgereden.

De man zweeg een jaar tot zijn vrouw naar de directie stapte en maatregelen eiste, aldus de krant. Op Radio 1 verklaarde de woordvoerder van het bedrijf dat het collega's waren die aan de alarmbel trokken. Daarop werd het tweetal onmiddellijk ontslagen wegens dringende reden.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf gebeurt het wel meer dat er mensen moeten worden ontslagen, ook wegens pesten. 'Het is normaal dat er in een bedrijf met 4.700 werknemers af en toe rotte appels tussen zitten'.

Bij het staalbedrijf Arcelor Mittal in Gent zijn twee werknemers ontslagen omdat ze een man ruim een jaar lang hadden gepest. Dat is bekendgeraakt kort na de affaire bij het Waalse bedrijf Mactac.'Pesterijen kunnen we absoluut niet dulden', aldus de woordvoerder van de Gentse afdeling van het bedrijf donderdag in Het Laatste Nieuws. Een 32-jarige arbeider moest meer dan een jaar zware vernederingen ondergaan door twee leidinggevenden, een meestergast en een ploegbaas.Volgens de krant werd de man voortdurend beschimpt en werden de pesterijen ook fysiek. Zo moest hij zijn broek uitdoen, waarop de pesters zijn onderlichaam bewerkten met een alcoholstift. Ook werd hij vastgebonden en in een laadbak van een jeep door het bedrijf rondgereden.De man zweeg een jaar tot zijn vrouw naar de directie stapte en maatregelen eiste, aldus de krant. Op Radio 1 verklaarde de woordvoerder van het bedrijf dat het collega's waren die aan de alarmbel trokken. Daarop werd het tweetal onmiddellijk ontslagen wegens dringende reden. Volgens de woordvoerder van het bedrijf gebeurt het wel meer dat er mensen moeten worden ontslagen, ook wegens pesten. 'Het is normaal dat er in een bedrijf met 4.700 werknemers af en toe rotte appels tussen zitten'.