Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwers geraken de appelen zelfs tegen "dramatisch lage prijzen" niet verkocht.

Vorig jaar lanceerden de fruitboeren een campagne onder de noemer "Eet meer peer" om de gevolgen van de Russische sancties tegen het Westen te counteren. Dat werd een succes.

"De prijzen zitten vandaag terug op het niveau van april 2014 en ze trekken zelfs nog iets aan", zegt Appeltans.

Poolse appelen

Voor de appelen werd niet echt gevreesd, want daarvan ging maar tien procent richting Rusland. Maar nu blijkt dat Poolse fruitboeren die ook naar Rusland exporteerden, hun fruit tegen dumpingprijzen op de Europese markt hebben gegooid. De Belgische appelexport naar andere landen viel stil, want er zijn amper alternatieven.

"Wie ze toch verkocht kreeg, ontving er ook nog eens amper geld voor."

Er moet dringend iets gebeuren, vinden de fruitboeren. Ze dreigen bij de volgende oogst met overschotten te zitten. Na de actie van vorig jaar, richten ze zich dus nog eens tot de Belgische consument: "Eet meer appelen".

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwers geraken de appelen zelfs tegen "dramatisch lage prijzen" niet verkocht.Vorig jaar lanceerden de fruitboeren een campagne onder de noemer "Eet meer peer" om de gevolgen van de Russische sancties tegen het Westen te counteren. Dat werd een succes. "De prijzen zitten vandaag terug op het niveau van april 2014 en ze trekken zelfs nog iets aan", zegt Appeltans. Voor de appelen werd niet echt gevreesd, want daarvan ging maar tien procent richting Rusland. Maar nu blijkt dat Poolse fruitboeren die ook naar Rusland exporteerden, hun fruit tegen dumpingprijzen op de Europese markt hebben gegooid. De Belgische appelexport naar andere landen viel stil, want er zijn amper alternatieven. "Wie ze toch verkocht kreeg, ontving er ook nog eens amper geld voor." Er moet dringend iets gebeuren, vinden de fruitboeren. Ze dreigen bij de volgende oogst met overschotten te zitten. Na de actie van vorig jaar, richten ze zich dus nog eens tot de Belgische consument: "Eet meer appelen". (Belga/RR)