Van de vleugel voor illegalen in Vottem is al langer sprake. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) had bij de begrotingsopmaak om extra middelen gevraagd, maar kreeg die niet.

Het project werd wel in de notificaties van de begroting gezet en dient te worden betaald met middelen uit het bestaande budget.
"We hopen het centrum binnen enkele maanden operationeel te krijgen", zei Karin Temmerman, fractieleidster van sp.a in de Kamer, in Terzake op Canvas.

Buurtbewoners
Het kabinet van De Block wil zich voorlopig niet over een timing uitlaten. "Er moet nog worden overlegd met de vakbonden en ook de buurtbewoners zijn nog niet officieel op de hoogte", is daar te horen.

Theo Francken (N-VA) noemt het project een goede zaak. "Dit is iets waar wij al jaren om vragen", zei hij. "Gangsters verzieken de sfeer in de gesloten centra. Ook de vakbonden vragen al jaren om een aparte vleugel." (Belga/TE)

Van de vleugel voor illegalen in Vottem is al langer sprake. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) had bij de begrotingsopmaak om extra middelen gevraagd, maar kreeg die niet. Het project werd wel in de notificaties van de begroting gezet en dient te worden betaald met middelen uit het bestaande budget. "We hopen het centrum binnen enkele maanden operationeel te krijgen", zei Karin Temmerman, fractieleidster van sp.a in de Kamer, in Terzake op Canvas. Buurtbewoners Het kabinet van De Block wil zich voorlopig niet over een timing uitlaten. "Er moet nog worden overlegd met de vakbonden en ook de buurtbewoners zijn nog niet officieel op de hoogte", is daar te horen. Theo Francken (N-VA) noemt het project een goede zaak. "Dit is iets waar wij al jaren om vragen", zei hij. "Gangsters verzieken de sfeer in de gesloten centra. Ook de vakbonden vragen al jaren om een aparte vleugel." (Belga/TE)