In navolging van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, vertrok een dertigtal Europese jongeren op 2 oktober met een driemaster vanuit Nederland richting Brazilië. Van daaruit zouden ze met de bus verder reizen naar Chili om begin december de klimaattop bij te wonen.

Wegens de sociale onrust in Chili verhuisde de top echter naar Madrid. Onder meer de Belgische activisten Adélaïde Charlier en Anuna De Wever bevinden zich aan boord. 'We zouden heel gelukkig zijn mochten op zijn minst enkele afgevaardigden van onze groep de COP kunnen bijwonen om onze visie te delen', zeggen de jongeren in een mededeling.

'Vanuit Belém in Brazilië zou ons groot schip niet op tijd kunnen zijn, maar een raceschip misschien wel.' De jongeren vragen tips om zo'n snel schip geregeld te krijgen.

Ook Thunberg lanceerde al zo'n oproep. Zij was al eerder naar het Amerikaanse continent afgereisd. Ook zij wil de Atlantische Oceaan weer oversteken. 'Het blijkt dat ik de halve wereld ben rondgereisd, in de verkeerde richting', schreef ze vrijdag op Twitter. 'Ik zal een manier moeten vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken. Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn.'

In navolging van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, vertrok een dertigtal Europese jongeren op 2 oktober met een driemaster vanuit Nederland richting Brazilië. Van daaruit zouden ze met de bus verder reizen naar Chili om begin december de klimaattop bij te wonen. Wegens de sociale onrust in Chili verhuisde de top echter naar Madrid. Onder meer de Belgische activisten Adélaïde Charlier en Anuna De Wever bevinden zich aan boord. 'We zouden heel gelukkig zijn mochten op zijn minst enkele afgevaardigden van onze groep de COP kunnen bijwonen om onze visie te delen', zeggen de jongeren in een mededeling. 'Vanuit Belém in Brazilië zou ons groot schip niet op tijd kunnen zijn, maar een raceschip misschien wel.' De jongeren vragen tips om zo'n snel schip geregeld te krijgen. Ook Thunberg lanceerde al zo'n oproep. Zij was al eerder naar het Amerikaanse continent afgereisd. Ook zij wil de Atlantische Oceaan weer oversteken. 'Het blijkt dat ik de halve wereld ben rondgereisd, in de verkeerde richting', schreef ze vrijdag op Twitter. 'Ik zal een manier moeten vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken. Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn.'