Antwerpse politie pakt man op die bedreigingen uit voor Antwerp Pride

11/08/18 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:20

Bron: Belga

De politie van Antwerpen heeft vrijdag een man opgepakt nadat hij een verontrustend twitterbericht had uitgestuurd naar aanleiding van de Antwerp Pride die donderdag van start ging. Omdat de man het bericht onder een schuilnaam postte, was doorgedreven onderzoek nodig om de verdachte op te sporen. Hij is opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat laat de Antwerpse politie weten.

Antwerpse politie pakt man op die bedreigingen uit voor Antwerp Pride

© Belga

De verdachte had op 8 augustus op de sociale media een niet mis te verstane dreigende reactie gepost als antwoord op een twitterbericht van de politie over de Antwerp Pride van zaterdag. De tweet van de verdachte was discriminerend, maar hield ook een reëel risico op geweld in. Om dat risico uit te sluiten, is de Antwerpse politie snel met een grondig onderzoek gestart.

Op initiatief van de dienst gespecialiseerd onderzoek (afdeling INTEL) van politiezone Antwerpen is een doorgedreven onderzoek gevoerd naar de identiteit van de persoon die achter de dreigende tweet zat. Vrijdag kon de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhaald worden en werd overgegaan tot een huiszoeking. De verdachte, een man van 21 jaar, werd thuis aangetroffen. Hij gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht.

Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen. De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Hij komt zondag voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding

Lees meer over:

Onze partners