Dat staat in de Gazet van Antwerpen. De 'war on drugs' (strijd tegen drugs) is een prioriteit van Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het stadsbestuur en het parket begonnen in september met een nieuwe aanpak van het drugsbezit. Daarbij kwamen ook mensen die softdrugs op zak hebben in het vizier. Het nieuwe instrument hierbij is de Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS): een boete van 75 euro voor het bezit van cannabis, en 150 euro voor het bezit van harddrugs.

Tussen september en februari kregen 864 mensen zo'n OMS: 568 Belgen en 296 niet-Belgen. Wie weigert te betalen en niet in Antwerpen woont, wordt doorverwezen naar de rechtbank. De Antwerpenaars worden eerst doorverwezen naar de hulpverlening.

Ook de dealers ontsnappen niet aan de verhoogde inspanningen. Sinds september worden elke maand gemiddeld 73 dealers voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (Belga/TV)

Dat staat in de Gazet van Antwerpen. De 'war on drugs' (strijd tegen drugs) is een prioriteit van Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het stadsbestuur en het parket begonnen in september met een nieuwe aanpak van het drugsbezit. Daarbij kwamen ook mensen die softdrugs op zak hebben in het vizier. Het nieuwe instrument hierbij is de Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS): een boete van 75 euro voor het bezit van cannabis, en 150 euro voor het bezit van harddrugs.Tussen september en februari kregen 864 mensen zo'n OMS: 568 Belgen en 296 niet-Belgen. Wie weigert te betalen en niet in Antwerpen woont, wordt doorverwezen naar de rechtbank. De Antwerpenaars worden eerst doorverwezen naar de hulpverlening. Ook de dealers ontsnappen niet aan de verhoogde inspanningen. Sinds september worden elke maand gemiddeld 73 dealers voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (Belga/TV)