Een jongen van vijftien wordt door de Antwerpse politie verhoord als mogelijke beheerder van de Facebookpagina 'Antwerpse hoeren'. Op die pagina werden expliciete foto's van meisjes, aangevuld met vernederende commentaren, gepost. Op enkele dagen tijd werden enkele tientallen meisjes het slachtoffer, vaak stond ook hun naam bij de foto's vermeld. Verschillende meisjes dienden een klacht in bij de politie.

De jongeman zou intussen zijn betrokkenheid in de zaak hebben toegegeven. Hij werd intussen voor de jeugdrechter geleid die hem "gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen oplegde".

Op het spoor via klachten

Het parket kwam de jongeman op het spoor op basis van de informatie die vervat zat in verschillende klachten. Meer informatie wil het parket van de Scheldestad niet kwijt, gezien het over een minderjarige gaat.

Elders in het land doken varianten op als 'Brugse hoeren', 'Mechelse hoeren' of 'Failed Overpoort', met afbeeldingen van dronken studenten. Eerder deze week vertelde een meisje in het radioprogramma 'Hautekiet' zelf de poster van haar foto te hebben aangegeven bij de politie. (Belga/EA)

Een jongen van vijftien wordt door de Antwerpse politie verhoord als mogelijke beheerder van de Facebookpagina 'Antwerpse hoeren'. Op die pagina werden expliciete foto's van meisjes, aangevuld met vernederende commentaren, gepost. Op enkele dagen tijd werden enkele tientallen meisjes het slachtoffer, vaak stond ook hun naam bij de foto's vermeld. Verschillende meisjes dienden een klacht in bij de politie. De jongeman zou intussen zijn betrokkenheid in de zaak hebben toegegeven. Hij werd intussen voor de jeugdrechter geleid die hem "gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen oplegde". Op het spoor via klachten Het parket kwam de jongeman op het spoor op basis van de informatie die vervat zat in verschillende klachten. Meer informatie wil het parket van de Scheldestad niet kwijt, gezien het over een minderjarige gaat. Elders in het land doken varianten op als 'Brugse hoeren', 'Mechelse hoeren' of 'Failed Overpoort', met afbeeldingen van dronken studenten. Eerder deze week vertelde een meisje in het radioprogramma 'Hautekiet' zelf de poster van haar foto te hebben aangegeven bij de politie. (Belga/EA)