Antwerpenaars shoppen vanaf het najaar ’s zondags op de Meir

De Meir in Antwerpen © BELGA

Als alles volgens plan verloopt, zijn de winkels op de Antwerpse Meir nog dit jaar open op zondag. De stad heeft de federale regering gevraagd om de beperking tot zes koopzondagen per jaar op te heffen.

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en De Standaard. Als de federale regering groen licht geeft voor de erkenning van de Antwerpse binnenstad als toeristisch centrum, kan die limiet van zes koopzondagen worden opgeheven.

Schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA) verwacht het federale antwoord tegen maart-april. “Intussen kunnen we al verder werken met de concrete invulling , want ik verwacht geen problemen met de toekenning”, zegt Kennis. “Als een stad als Kortrijk de toestemming krijgt, dan kan er voor Antwerpen geen probleem zijn.”

Het stadsbestuur hoopt in het najaar met een concreet systeem van zondagsopeningen te kunnen starten. De zone die het wil inkleuren als toeristisch centrum, is het gebied tussen de Leien en de Schelde en tussen Nieuw Zuid en het Eilandje. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content