Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, maar tal van Antwerpse scholen hebben nog vacatures openstaan. Omdat het aanbod schaars is, heeft de stad beslist om over de grens Nederlandse leerkrachten te zoeken. Dat schrijft De Morgen.

Op 8 oktober organiseert de stad Antwerpen een dag die de Nederlandse leerkrachten moet overtuigen om te kiezen voor het Vlaamse onderwijs. Rondleidingen in scholen moet hen warm maken om hier les te geven. Volgens de meest recente schattingen zal de stad tegen 2020 net geen 3.500 vacatures hebben in het onderwijs.

Voornamelijk basisonderwijs

"Maar tegelijkertijd zullen er dan maar 1.800 leerlingen uitstromen uit de lerarenopleiding", zegt Pieter Vissers, coördinator lerarentekort bij de stad Antwerpen. Hij is vooral op zoek naar leerkrachten basisonderwijs. Vooral in de loop van het schooljaar is het moeilijk om vervangers te vinden. (Belga/AVE)

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, maar tal van Antwerpse scholen hebben nog vacatures openstaan. Omdat het aanbod schaars is, heeft de stad beslist om over de grens Nederlandse leerkrachten te zoeken. Dat schrijft De Morgen. Op 8 oktober organiseert de stad Antwerpen een dag die de Nederlandse leerkrachten moet overtuigen om te kiezen voor het Vlaamse onderwijs. Rondleidingen in scholen moet hen warm maken om hier les te geven. Volgens de meest recente schattingen zal de stad tegen 2020 net geen 3.500 vacatures hebben in het onderwijs. "Maar tegelijkertijd zullen er dan maar 1.800 leerlingen uitstromen uit de lerarenopleiding", zegt Pieter Vissers, coördinator lerarentekort bij de stad Antwerpen. Hij is vooral op zoek naar leerkrachten basisonderwijs. Vooral in de loop van het schooljaar is het moeilijk om vervangers te vinden. (Belga/AVE)