De stad Antwerpen heeft de rechtszaak gewonnen die ze had ingespannen tegen de organisatie sharia4belgium, die op haar website had opgeroepen om de lezing van Benno Barnard over de islam te verstoren.

Radicale moslims gaven de Nederlandse auteur de kans niet om zijn speech onder de provocerende titel 'Leve God, weg met Allah' uit te spreken.

Het Antwerpse schepencollege besliste daarop op voorstel van burgemeester Patrick Janssens om een kort geding aan te spannen tegen de organisatie.

De rechter besliste woensdag dat als de organisatie of individuen nog een lezing van Barnard verstoren ze een dwangsom van 25.000 euro moeten betalen, zo raakte donderdag bekend.

Amokmakers die weigeren hun identiteitskaart te tonen, betalen een dwangsom van 2.000 euro.

De website van sharia4belgium is intussen offline gehaald door de provider. Ook de versie met de licht gewijzigde naam shariah4belgium is intussen niet meer te bereiken.

De stad Antwerpen heeft de rechtszaak gewonnen die ze had ingespannen tegen de organisatie sharia4belgium, die op haar website had opgeroepen om de lezing van Benno Barnard over de islam te verstoren.Radicale moslims gaven de Nederlandse auteur de kans niet om zijn speech onder de provocerende titel 'Leve God, weg met Allah' uit te spreken. Het Antwerpse schepencollege besliste daarop op voorstel van burgemeester Patrick Janssens om een kort geding aan te spannen tegen de organisatie.De rechter besliste woensdag dat als de organisatie of individuen nog een lezing van Barnard verstoren ze een dwangsom van 25.000 euro moeten betalen, zo raakte donderdag bekend.Amokmakers die weigeren hun identiteitskaart te tonen, betalen een dwangsom van 2.000 euro.De website van sharia4belgium is intussen offline gehaald door de provider. Ook de versie met de licht gewijzigde naam shariah4belgium is intussen niet meer te bereiken.