Antwerpen telt momenteel 42 moskeeën, waarvan er enkele erkend zijn. Het mereldeel zijn niet-gesubsidieerde vzw's in garages of achterkamertjes.

De Coninck (SP.A) wil op termijn minder dan de helft van de moskeeën overhouden. "De kleine buurtmoskeeën moeten plaats maken voor goed uitgeruste, grotere moskeeën. De zogenaamde garagemoskeeën zijn een ramp op gebied van brandveiligheid en zijn slecht geïmplementeerd in de buurt. Zeker in woonwijken", zegt ze in De Standaard.

Jongeren "De jonge generatie moslims snakt naar moderne, professionele gebedshuizen. Zij willen niet meer naar kleine, bouwvallige gebedshuizen", aldus De Coninck. "Ze verlangen naar een blitse plaats waar ook ruimte is voor andere socio-culturele activiteiten."

De stad Gent onderzocht in 2006 al het idee om moskeeën te centraliseren, maar is afgestapt van zo'n "superstructuur", zegt Koen Philippeth, woordvoerder van de Gentse schepen van Welzijn Guy Reynebeau (SP.A). Het bleek niet haalbaar om geschikte locaties te vinden. (Belga/TE)

Antwerpen telt momenteel 42 moskeeën, waarvan er enkele erkend zijn. Het mereldeel zijn niet-gesubsidieerde vzw's in garages of achterkamertjes. De Coninck (SP.A) wil op termijn minder dan de helft van de moskeeën overhouden. "De kleine buurtmoskeeën moeten plaats maken voor goed uitgeruste, grotere moskeeën. De zogenaamde garagemoskeeën zijn een ramp op gebied van brandveiligheid en zijn slecht geïmplementeerd in de buurt. Zeker in woonwijken", zegt ze in De Standaard. Jongeren "De jonge generatie moslims snakt naar moderne, professionele gebedshuizen. Zij willen niet meer naar kleine, bouwvallige gebedshuizen", aldus De Coninck. "Ze verlangen naar een blitse plaats waar ook ruimte is voor andere socio-culturele activiteiten." De stad Gent onderzocht in 2006 al het idee om moskeeën te centraliseren, maar is afgestapt van zo'n "superstructuur", zegt Koen Philippeth, woordvoerder van de Gentse schepen van Welzijn Guy Reynebeau (SP.A). Het bleek niet haalbaar om geschikte locaties te vinden. (Belga/TE)