De kans is reëel dat er bij de komendegemeenteraadsverkiezingen geen aanplakborden met politieke affiches te zien zullen zijn in Antwerpen. Nadat het districtsbestuur van Merksem al liet weten de affiches liever kwijt dan rijk te zijn, komt de kwestie op de agenda van de volgende Antwerpse gemeenteraad.

Vooral de hoop afval en papierverspilling die het plakken, overplakken en afscheuren van affiches met zich meebrengt, is een doorn in het oog. Het districtsbestuur van Merksem wil de kwestie niet op eigen houtje afhandelen en vroeg daarom aan het stadsbestuur om over de districten heen voor een oplossing te zorgen. Het schepencollege houdt zich echter afzijdig en zal volgens het kabinet van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) zelf geen initiatief nemen.

Janssens heeft zelf naar eigen zeggen geen bezwaar tegen het niet langer plaatsen van de aanplakborden, maar laat de kwestie liever over aan de gemeenteraad. Op dit ogenblik is het item nog niet aan de agenda van de volgende gemeenteraad op 25 juni toegevoegd, maar vanuit de verschillende fracties is te horen dat er een motie zal worden ingediend. Enkel oppositiepartij Vlaams Belang is tegen. Fractievoorzitter Filip Dewinter sprak op Twitter van het "laatste beetje folklore" bij de verkiezingen.

Steigerdoeken

De beslissing om al dan niet te stoppen met het plaatsen van aanplakborden, staat overigens volledig los van de discussie rond de reuzegrote affiches van N-VA-lijsttrekker Bart De Wever. Die bevinden zich immers op steigerdoeken voor een winkel. (Belga/INM)

De kans is reëel dat er bij de komendegemeenteraadsverkiezingen geen aanplakborden met politieke affiches te zien zullen zijn in Antwerpen. Nadat het districtsbestuur van Merksem al liet weten de affiches liever kwijt dan rijk te zijn, komt de kwestie op de agenda van de volgende Antwerpse gemeenteraad. Vooral de hoop afval en papierverspilling die het plakken, overplakken en afscheuren van affiches met zich meebrengt, is een doorn in het oog. Het districtsbestuur van Merksem wil de kwestie niet op eigen houtje afhandelen en vroeg daarom aan het stadsbestuur om over de districten heen voor een oplossing te zorgen. Het schepencollege houdt zich echter afzijdig en zal volgens het kabinet van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) zelf geen initiatief nemen. Janssens heeft zelf naar eigen zeggen geen bezwaar tegen het niet langer plaatsen van de aanplakborden, maar laat de kwestie liever over aan de gemeenteraad. Op dit ogenblik is het item nog niet aan de agenda van de volgende gemeenteraad op 25 juni toegevoegd, maar vanuit de verschillende fracties is te horen dat er een motie zal worden ingediend. Enkel oppositiepartij Vlaams Belang is tegen. Fractievoorzitter Filip Dewinter sprak op Twitter van het "laatste beetje folklore" bij de verkiezingen. Steigerdoeken De beslissing om al dan niet te stoppen met het plaatsen van aanplakborden, staat overigens volledig los van de discussie rond de reuzegrote affiches van N-VA-lijsttrekker Bart De Wever. Die bevinden zich immers op steigerdoeken voor een winkel. (Belga/INM)