Dokter Mie Branders liet op 24 oktober 2011 verschillende mensen afzakken naar de Antwerpse Grote Markt voor een gratis griepvaccin. Geneeskunde voor het Volk en PVDA+ wilden daarmee de stad op haar plicht wijzen om alle 65+'ers te sensibiliseren voor een griepvaccin.

Branders verkreeg geen toelating voor haar actie op de Grote Markt, en zocht daarom onderdak in een café op het plein. Toch kreeg ze een GAS-boete van de stad voor een ongeoorloofde manifestatie. Hoewel de boete nadien gehalveerd werd, weigerde Geneeskunde voor het Volk en PVDA+ om de boete te betalen.

De organisaties vochten de boete aan bij de politierechtbank. De brief met de boete werd ondertekend door een sanctionerend ambtenaar, terwijl dit eigenlijk de burgemeester hoort te zijn. En daar krijgen de organisaties nu gelijk. Dat deelde PVDA+-voorzitter en Antwerps gemeenteraadslid Peter Mertens mee via de sociaalnetwerksite Twitter. (EA)

Dokter Mie Branders liet op 24 oktober 2011 verschillende mensen afzakken naar de Antwerpse Grote Markt voor een gratis griepvaccin. Geneeskunde voor het Volk en PVDA+ wilden daarmee de stad op haar plicht wijzen om alle 65+'ers te sensibiliseren voor een griepvaccin. Branders verkreeg geen toelating voor haar actie op de Grote Markt, en zocht daarom onderdak in een café op het plein. Toch kreeg ze een GAS-boete van de stad voor een ongeoorloofde manifestatie. Hoewel de boete nadien gehalveerd werd, weigerde Geneeskunde voor het Volk en PVDA+ om de boete te betalen. De organisaties vochten de boete aan bij de politierechtbank. De brief met de boete werd ondertekend door een sanctionerend ambtenaar, terwijl dit eigenlijk de burgemeester hoort te zijn. En daar krijgen de organisaties nu gelijk. Dat deelde PVDA+-voorzitter en Antwerps gemeenteraadslid Peter Mertens mee via de sociaalnetwerksite Twitter. (EA)