De nieuwe verkeersveiligheidscampagne wordt volgens het stadsbestuur "een interactieve campagne die alle leeftijdsgroepen spelenderwijs kan sensibiliseren". Ze zal moeten bijdragen tot "correct en verantwoordelijk gedrag" in het verkeer en zal gericht zijn op àlle weggebruikers. Ook zwakke weggebruikers moeten immers "geresponsabiliseerd" worden, zegt men. Wie toch nog verkeersonveilig gedrag vertoont, zal harder worden aangepakt. Interventieploegen van de lokale politie zullen specifieker werken rond het beteugelen van dat gevaarlijk rijgedrag.

20 doden

Dat kan volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) dankzij de Antwerpse politiehervorming die meer agenten op straat brengt. Er zal daarbij volgens hem extra aandacht zijn voor "probleemassen" zoals de Turnhoutsebaan. Sinds vorige week zou bovendien de pakkans voor foutparkeerders gestegen moeten zijn, nu naast de politie ook parkeerwachters GAS-boetes kunnen uitschrijven. Een gefaseerde uitbreiding van het aantal zones 30, beginnend dit najaar met de wijken Antwerpen-Noord en de omgeving van het Centraal Station, moet tegen 2018 van meer dan 90 procent van de stad zone 30 maken. De weginfrastructuur zal indien nodig aangepast worden om de juiste maximumsnelheid af te dwingen. Verder komen er ook meer wandel- en fietstrajecten door de stad.

De geplande inspanningen zijn volgens De Wever nodig om het aantal verkeersongevallen in Antwerpen "structureel naar beneden te krijgen". Vorig jaar vielen op het grondgebied van de stad 20 verkeersdoden.

(Belga/RR)

De nieuwe verkeersveiligheidscampagne wordt volgens het stadsbestuur "een interactieve campagne die alle leeftijdsgroepen spelenderwijs kan sensibiliseren". Ze zal moeten bijdragen tot "correct en verantwoordelijk gedrag" in het verkeer en zal gericht zijn op àlle weggebruikers. Ook zwakke weggebruikers moeten immers "geresponsabiliseerd" worden, zegt men. Wie toch nog verkeersonveilig gedrag vertoont, zal harder worden aangepakt. Interventieploegen van de lokale politie zullen specifieker werken rond het beteugelen van dat gevaarlijk rijgedrag.Dat kan volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) dankzij de Antwerpse politiehervorming die meer agenten op straat brengt. Er zal daarbij volgens hem extra aandacht zijn voor "probleemassen" zoals de Turnhoutsebaan. Sinds vorige week zou bovendien de pakkans voor foutparkeerders gestegen moeten zijn, nu naast de politie ook parkeerwachters GAS-boetes kunnen uitschrijven. Een gefaseerde uitbreiding van het aantal zones 30, beginnend dit najaar met de wijken Antwerpen-Noord en de omgeving van het Centraal Station, moet tegen 2018 van meer dan 90 procent van de stad zone 30 maken. De weginfrastructuur zal indien nodig aangepast worden om de juiste maximumsnelheid af te dwingen. Verder komen er ook meer wandel- en fietstrajecten door de stad. De geplande inspanningen zijn volgens De Wever nodig om het aantal verkeersongevallen in Antwerpen "structureel naar beneden te krijgen". Vorig jaar vielen op het grondgebied van de stad 20 verkeersdoden. (Belga/RR)