N-VA-onderhandelaar Liesbeth Homans sprak op de presentatie van het Antwerpse bestuursakkoord haar steun uit voor de 68 pagina's tellende tekst. Volgens Homans leidden de "constructieve onderhandelingen in een aangename sfeer" uiteindelijk tot een "evenwichtig werkstuk".

Doembeelden

De N-VA-politica verdedigde ook het sociale luik ervan en hoopt dat het openbaar maken van de tekst enkele doembeelden over de toekomst van Antwerpen uit de wereld zal helpen.

"Werk is volgens ons nog steeds het beste wapen tegen armoede", zegt Homans. "De focus ligt hier op armoedebestrijding, maar niet één waar de overheid het van de mensen overneemt."

Onderwijs

Voor N-VA zou het vooral van belang zijn geweest dat er een belangrijke rol voor het onderwijs wordt omschreven, waarbij wordt ingezet op het versterken van ieders competenties maar ook en vooral op het wegwerken van de taal- en leerachterstand.

Daarnaast moet er een nauwere link komen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Homans benadrukte dat het bestuursakkoord "de ambitie heeft om de torenhoge werkloosheid in Antwerpen aan te pakken", maar dat die activeringspolitiek niethoeft te betekenen dat wie hulp nodig, daar niet meer op zou kunnen rekenen.

Belastingen

Voorts wil N-VA erop toezien dat de stedelijke financiën gezond blijven, ook al wil dat zeggen dat er dan een "realistisch en voorzichtig" beleid zal gevoerd moeten worden. De belastingen mogen de komende legislatuur niet verhoogd worden en het laatste deel van de historische schuld van de stad moet volledig worden weggewerkt. (Belga/EE)

N-VA-onderhandelaar Liesbeth Homans sprak op de presentatie van het Antwerpse bestuursakkoord haar steun uit voor de 68 pagina's tellende tekst. Volgens Homans leidden de "constructieve onderhandelingen in een aangename sfeer" uiteindelijk tot een "evenwichtig werkstuk". Doembeelden De N-VA-politica verdedigde ook het sociale luik ervan en hoopt dat het openbaar maken van de tekst enkele doembeelden over de toekomst van Antwerpen uit de wereld zal helpen. "Werk is volgens ons nog steeds het beste wapen tegen armoede", zegt Homans. "De focus ligt hier op armoedebestrijding, maar niet één waar de overheid het van de mensen overneemt." Onderwijs Voor N-VA zou het vooral van belang zijn geweest dat er een belangrijke rol voor het onderwijs wordt omschreven, waarbij wordt ingezet op het versterken van ieders competenties maar ook en vooral op het wegwerken van de taal- en leerachterstand. Daarnaast moet er een nauwere link komen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Homans benadrukte dat het bestuursakkoord "de ambitie heeft om de torenhoge werkloosheid in Antwerpen aan te pakken", maar dat die activeringspolitiek niethoeft te betekenen dat wie hulp nodig, daar niet meer op zou kunnen rekenen. Belastingen Voorts wil N-VA erop toezien dat de stedelijke financiën gezond blijven, ook al wil dat zeggen dat er dan een "realistisch en voorzichtig" beleid zal gevoerd moeten worden. De belastingen mogen de komende legislatuur niet verhoogd worden en het laatste deel van de historische schuld van de stad moet volledig worden weggewerkt. (Belga/EE)