De geruchten over een Antwerpse progressieve coalitie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zijn niet nieuw, maar werden eerder dit jaar door de lokale SP.A-afdeling nog afgedaan als 'speculatie'. Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws en Groen-fractieleider Wouter Van Besien zeiden dat ze pas na de zomer zouden beginnen onderhandelen over een eventuele samenwerking.

Volgens Gazet van Antwerpen voeren beide partijen echter al een tijdje in stilte gesprekken die moeten leiden tot één brede kieslijst.

Die gesprekken zijn volgens de bronnen van de krant zelf al redelijk concreet. Hoe de samenwerking eruit zal zien, is nog niet beslist. Wel zou er al een consensus zijn over Van Besien als lijsttrekker.

'Bondgenootschap'

De partijen, die met dit progressief project de N-VA van burgemeester Bart De Wever uit het zadel willen wippen, willen echter niet spreken van een kartel. Van Besien heeft het over een 'bondgenootschap'.

Op de kieslijst moet bovendien ook plaats zijn voor niet-politici, zoals kandidaten uit het middenveld, verenigingen, ondernemers en opiniemakers.

SP.A en Groen geven zichzelf tot na de zomervakantie om te landen, aldus nog GvA.

Op Twitter reageert Van Besien, zonder expliciet te verwijzen naar de berichten, zo: 'De lokale verkiezingen zijn nog ver weg. Beslissingen over hoe we naar de kiezer trekken nog lang niet genomen. Geniet van de zon vandaag'.

De geruchten over een Antwerpse progressieve coalitie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zijn niet nieuw, maar werden eerder dit jaar door de lokale SP.A-afdeling nog afgedaan als 'speculatie'. Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws en Groen-fractieleider Wouter Van Besien zeiden dat ze pas na de zomer zouden beginnen onderhandelen over een eventuele samenwerking. Volgens Gazet van Antwerpen voeren beide partijen echter al een tijdje in stilte gesprekken die moeten leiden tot één brede kieslijst.Die gesprekken zijn volgens de bronnen van de krant zelf al redelijk concreet. Hoe de samenwerking eruit zal zien, is nog niet beslist. Wel zou er al een consensus zijn over Van Besien als lijsttrekker. De partijen, die met dit progressief project de N-VA van burgemeester Bart De Wever uit het zadel willen wippen, willen echter niet spreken van een kartel. Van Besien heeft het over een 'bondgenootschap'. Op de kieslijst moet bovendien ook plaats zijn voor niet-politici, zoals kandidaten uit het middenveld, verenigingen, ondernemers en opiniemakers. SP.A en Groen geven zichzelf tot na de zomervakantie om te landen, aldus nog GvA. Op Twitter reageert Van Besien, zonder expliciet te verwijzen naar de berichten, zo: 'De lokale verkiezingen zijn nog ver weg. Beslissingen over hoe we naar de kiezer trekken nog lang niet genomen. Geniet van de zon vandaag'.