Antwerpen: ‘Formateursnota Bart De Wever is afschuwelijk’ (Maya Detiège)

© Belga

Volgens Maya Detiège (SP.A) houdt Bart De Wever in zijn eerste formateursnota te weinig rekening met de linkse kiezers in Antwerpen.

“Bart De Wever moet op zoek gaan naar een echte consensus. Het is niet duidelijk wat hij nu eigenlijk wil”. Dat zegt het Antwerpse kamerlid Maya Detiège (SP.A) naar aanleiding van de terugtrekking van Patrick Janssens uit de onderhandelingen.

In een interview met het VRT-programma Villa Politica zegt Detiège dat De Wever (N-VA) in zijn eerste nota te weinig rekening houdt met de linkse kiezers in Antwerpen. Bijvoorbeeld, de vorige bestuursploeg zette in op een autoluw beleid, “dat wil De Wever nu afbouwen, zijn nota is pro auto. Dat staat haaks tegenover elkaar.”

Als er een nieuwe of aangepaste nota komt, “dan zullen we zien wat er in die nota staat”. Detiège beoordeelt de eerste nota als “afschuwelijk”. De N-VA voorzitter focust met die nota “op de rechter

achterban, om vooral ook de kiezers van Filip Dewinter te paaien”.

“Er moet een moment komen dat je sereen gaat werken en dat er ook rekening gehouden wordt met de linkse kiezers in Antwerpen”, aldus nog Detiège. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content