Het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van Antwerps schepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA). Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil het project nu uitgebreid zien naar andere steden met grote Poolse gemeenschappen.

Barka is in verschillende Europese steden actief en bekommert zich om daklozen uit Polen en andere Oost-Europese landen. Begin vorig jaar richtte de organisatie een Antwerpse afdeling op in samenwerking met de stad Antwerpen, op initiatief van toenmalig schepen (en huidig Vlaams minister) Liesbeth Homans (N-VA).

Minder overlast

Barka probeert door te dringen tot de daklozen, die hier in een uitzichtloze situatie zitten, en helpt hen in hun thuisland met onder meer opleidingen en het herstellen van contacten met familie of vrienden. Voor de stad Antwerpen vermindert op die manier de overlast die de problematiek met zich meebrengt, aldus huidig schepen Duchateau.

Staatssecretaris Theo Francken wil het project nu uitbreiden naar onder meer Brussel. "Dat moet wel in samenspraak met Fedasil gebeuren", stelt hij. "Ook voor andere nationaliteiten bestaan gelijkaardige projecten, onder meer gericht op de Noord-Afrikaanse gemeenschap." (Belga/TE)

Het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van Antwerps schepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA). Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil het project nu uitgebreid zien naar andere steden met grote Poolse gemeenschappen. Barka is in verschillende Europese steden actief en bekommert zich om daklozen uit Polen en andere Oost-Europese landen. Begin vorig jaar richtte de organisatie een Antwerpse afdeling op in samenwerking met de stad Antwerpen, op initiatief van toenmalig schepen (en huidig Vlaams minister) Liesbeth Homans (N-VA). Barka probeert door te dringen tot de daklozen, die hier in een uitzichtloze situatie zitten, en helpt hen in hun thuisland met onder meer opleidingen en het herstellen van contacten met familie of vrienden. Voor de stad Antwerpen vermindert op die manier de overlast die de problematiek met zich meebrengt, aldus huidig schepen Duchateau. Staatssecretaris Theo Francken wil het project nu uitbreiden naar onder meer Brussel. "Dat moet wel in samenspraak met Fedasil gebeuren", stelt hij. "Ook voor andere nationaliteiten bestaan gelijkaardige projecten, onder meer gericht op de Noord-Afrikaanse gemeenschap." (Belga/TE)