Een van de twee broers die vrijdagavond werden opgepakt bij huiszoekingen in Bergen en Luik, is aangehouden. Dat laat het federaal parket zaterdag weten. Nourredine H. werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van poging tot een terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

Vrijdagavond werden zeven huiszoekingen uitgevoerd in Bergen en Luik. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen. Twee personen werden wel meegenomen voor verhoor. Het gaat om Nourredine H., geboren op 25 januari 1983, en zijn broer Hamza H.

Uit het onderzoek blijkt dat er plannen zouden geweest zijn om ergens in België een aanslag te plegen.

Hamza H. werd intussen vrijgelaten zonder inverdenkingstelling. (Belga/TE)

Een van de twee broers die vrijdagavond werden opgepakt bij huiszoekingen in Bergen en Luik, is aangehouden. Dat laat het federaal parket zaterdag weten. Nourredine H. werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van poging tot een terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.Vrijdagavond werden zeven huiszoekingen uitgevoerd in Bergen en Luik. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen. Twee personen werden wel meegenomen voor verhoor. Het gaat om Nourredine H., geboren op 25 januari 1983, en zijn broer Hamza H. Uit het onderzoek blijkt dat er plannen zouden geweest zijn om ergens in België een aanslag te plegen. Hamza H. werd intussen vrijgelaten zonder inverdenkingstelling. (Belga/TE)