Dat bleek tijdens een hoorzitting in het parlement, waarover De Morgen bericht. Het cijfer stemt alle meerderheidspartijen tot nadenken.

Sinds 2007 geldt in België een nieuwe antidiscriminatiewet. Daardoor kun je worden veroordeeld als je discrimineert op basis van ras, afkomst of huidskleur van een persoon. Op de arbeidsmarkt controleert de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) op discriminatie. Maar daar blijkt zelden een strafrechtelijke vervolging uit voort te komen.

"Onze wet bestaat al acht jaar. Toch is tot nu toe niemand veroordeeld. Dan zitten we met een groot probleem", zegt Vincent Van Quickenborne (Open VLD), voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken. Ook bij de andere meerderheidspartijen rijst de vraag of discriminatie op de arbeidsmarkt niet strenger moet worden aangepakt.

(Belga/RR)

Dat bleek tijdens een hoorzitting in het parlement, waarover De Morgen bericht. Het cijfer stemt alle meerderheidspartijen tot nadenken. Sinds 2007 geldt in België een nieuwe antidiscriminatiewet. Daardoor kun je worden veroordeeld als je discrimineert op basis van ras, afkomst of huidskleur van een persoon. Op de arbeidsmarkt controleert de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) op discriminatie. Maar daar blijkt zelden een strafrechtelijke vervolging uit voort te komen. "Onze wet bestaat al acht jaar. Toch is tot nu toe niemand veroordeeld. Dan zitten we met een groot probleem", zegt Vincent Van Quickenborne (Open VLD), voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken. Ook bij de andere meerderheidspartijen rijst de vraag of discriminatie op de arbeidsmarkt niet strenger moet worden aangepakt.(Belga/RR)