Die nieuwe professionele activiteiten zijn volgens De Ridder onverenigbaar met haar mandaat als Antwerps gemeenteraadslid. Ze stopt ook als bestuurder van het Havenbedrijf. Ze blijft wel zetelen als Vlaams parlementslid.

De 32-jarige Annick De Ridder zetelt sinds 2004 in het Vlaams parlement en sinds 2007 in de Antwerpse gemeenteraad, waar ze sinds 2007 ook fractieleidster is. Eveneens sinds 2007 is ze bestuurder in het Antwerpse Havenbedrijf. Naast haar politieke mandaten is De Ridder ook steeds actief gebleven als advocate.

Belangenconflict

Nu kreeg de Antwerpse politica van Fernand Huts het aanbod om voor Katoen Natie consultancy-opdrachten uit te voeren. "En omdat ik een mogelijk belangenconflict wil vermijden en de deontologie wil respecteren, dien ik mijn ontslag in als gemeenteraadslid en stel ik mijn mandaat als bestuurder van het Havenbedrijf ter beschikking van mijn partij", zo legt De Ridder aan Belga uit.

De Ridder blijft haar partij wel steunen. Of ze in 2012 op de Antwerpse Open Vld-lijst zal staan is nog onduidelijk. "Dat is zeer voorbarig. Ik wil mijn partij in ieder geval blijven steunen".

De Ridder blijft wel zetelen in het Vlaams parlement. Ze werd getipt als een van de outsiders om Sven Gatz op te volgen als fractieleider. "Maar ik heb voorzitter Alexander De Croo al laten weten dat ik daar geen kandidaat voor ben. Wat ik doe, wil ik goed doen en je mag ook niet te veel hooi op je vork nemen", luidt het. (Belga)

Die nieuwe professionele activiteiten zijn volgens De Ridder onverenigbaar met haar mandaat als Antwerps gemeenteraadslid. Ze stopt ook als bestuurder van het Havenbedrijf. Ze blijft wel zetelen als Vlaams parlementslid. De 32-jarige Annick De Ridder zetelt sinds 2004 in het Vlaams parlement en sinds 2007 in de Antwerpse gemeenteraad, waar ze sinds 2007 ook fractieleidster is. Eveneens sinds 2007 is ze bestuurder in het Antwerpse Havenbedrijf. Naast haar politieke mandaten is De Ridder ook steeds actief gebleven als advocate. Belangenconflict Nu kreeg de Antwerpse politica van Fernand Huts het aanbod om voor Katoen Natie consultancy-opdrachten uit te voeren. "En omdat ik een mogelijk belangenconflict wil vermijden en de deontologie wil respecteren, dien ik mijn ontslag in als gemeenteraadslid en stel ik mijn mandaat als bestuurder van het Havenbedrijf ter beschikking van mijn partij", zo legt De Ridder aan Belga uit. De Ridder blijft haar partij wel steunen. Of ze in 2012 op de Antwerpse Open Vld-lijst zal staan is nog onduidelijk. "Dat is zeer voorbarig. Ik wil mijn partij in ieder geval blijven steunen". De Ridder blijft wel zetelen in het Vlaams parlement. Ze werd getipt als een van de outsiders om Sven Gatz op te volgen als fractieleider. "Maar ik heb voorzitter Alexander De Croo al laten weten dat ik daar geen kandidaat voor ben. Wat ik doe, wil ik goed doen en je mag ook niet te veel hooi op je vork nemen", luidt het. (Belga)