Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?
Groen Oostende wil een positief alternatief zijn voor de huidige beleidspartijen Spa-Open VLD en CD&V die reeds twaalf jaar een coalitie vormen.

Wij zijn klaar om mee te besturen.

Wie worden de winnaars en wie de verliezers?
Groen is natuurlijk voorstander van een progressieve coalitie. Maar het heeft geen zin om nu al te speculeren.
Peilingen zijn als statistieken, nooit juist.
Wij hebben in elk geval de ambitie om vooruit te gaan in Oostende.

Wat is van belang in uw gemeente? Groen wil kopen en huren goedkoper maken. De stad kan krotten opkopen en weer bewoonbaar maken. Groen pleit voor hogere heffingen op leegstand. De bouw van dure appartementen, onbetaalbaar voor de gewone Oostendenaars, moet gestopt worden. Groen wil architectorale voorwaarden koppelen aan het uitreiken van bouwvergunningen.

De grote werkloosheid pakken we aan door enkele unieke troeven van Oostende te versterken, zoals de haven, windenergie, de visserij en de maritieme industrie.De Oosteroever is geen speeltuin voor bouwpromotoren. Wij kiezen voor de ontwikkeling van de Oosteroever vanuit haar maritiem karakter. Geen sprake van dempen van het visserijdok.

Groen wil Oostende laten ademen. Wij pleiten voor meer groen in de binnenstad en verkeersvrije assen zodat het ook voor de fietsers veiliger wordt.

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Groen Oostende wil een positief alternatief zijn voor de huidige beleidspartijen Spa-Open VLD en CD&V die reeds twaalf jaar een coalitie vormen. Wij zijn klaar om mee te besturen. Wie worden de winnaars en wie de verliezers? Groen is natuurlijk voorstander van een progressieve coalitie. Maar het heeft geen zin om nu al te speculeren. Peilingen zijn als statistieken, nooit juist. Wij hebben in elk geval de ambitie om vooruit te gaan in Oostende. Wat is van belang in uw gemeente? Groen wil kopen en huren goedkoper maken. De stad kan krotten opkopen en weer bewoonbaar maken. Groen pleit voor hogere heffingen op leegstand. De bouw van dure appartementen, onbetaalbaar voor de gewone Oostendenaars, moet gestopt worden. Groen wil architectorale voorwaarden koppelen aan het uitreiken van bouwvergunningen. De grote werkloosheid pakken we aan door enkele unieke troeven van Oostende te versterken, zoals de haven, windenergie, de visserij en de maritieme industrie.De Oosteroever is geen speeltuin voor bouwpromotoren. Wij kiezen voor de ontwikkeling van de Oosteroever vanuit haar maritiem karakter. Geen sprake van dempen van het visserijdok. Groen wil Oostende laten ademen. Wij pleiten voor meer groen in de binnenstad en verkeersvrije assen zodat het ook voor de fietsers veiliger wordt.