Minister van Justitie Annemie Turtelboom staat achter de verklaringen van Antwerps procureur Herman Dams. Veiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen, stelde de minister op Radio 1, verwijzend naar de buurtinformatienetwerken die in de wet werden verankerd.

De minister van Justitie zei blij te zijn dat een magistraat het woord voert, "ook al ben ik het er niet mee eens, wat hier zeker niet het geval is", voegde Turtelboom eraan toe.

Ze zei nog dat de Hoge Raad voor Justitie zich zal moeten uitspreken over de klacht van Groen-voorzitter Wouter Van Besien tegen Herman Dams, "maar een klacht van een politicus tegen een procureur is niet min".

Procureur Dams riep in een kranteninterview de burgers op om de politie te bellen als ze in hun straat een auto met vreemde nummerplaat zien staan. Ook liet hij verstaan dat hij van de kleine criminaliteit een prioriteit maakt. (Belga/TE)

Minister van Justitie Annemie Turtelboom staat achter de verklaringen van Antwerps procureur Herman Dams. Veiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen, stelde de minister op Radio 1, verwijzend naar de buurtinformatienetwerken die in de wet werden verankerd. De minister van Justitie zei blij te zijn dat een magistraat het woord voert, "ook al ben ik het er niet mee eens, wat hier zeker niet het geval is", voegde Turtelboom eraan toe. Ze zei nog dat de Hoge Raad voor Justitie zich zal moeten uitspreken over de klacht van Groen-voorzitter Wouter Van Besien tegen Herman Dams, "maar een klacht van een politicus tegen een procureur is niet min". Procureur Dams riep in een kranteninterview de burgers op om de politie te bellen als ze in hun straat een auto met vreemde nummerplaat zien staan. Ook liet hij verstaan dat hij van de kleine criminaliteit een prioriteit maakt. (Belga/TE)