Tijdens het Innestocongres heeft CD&V gezegd dat de partij niet in een volgende regering zonder Vlaamse meerderheid stapt. Die uitspraak bracht de andere Vlaamse partijen in de regering Di Rupo 1 in verlegenheid. Partijvoorzitters Bruno Tobback (SP.A) en Gwendolyn Rutten (Open VLD) wilden niet volgen, maar konden ook niet tegenspreken, waardoor ze zich moesten beperken tot een vage reactie.

Geen moment om grote eisen te stellen

'Het is geen moment om grote eisen te stellen,' zegt Open VLD-kopstuk Annemie Turtelboom nu. In De Zevende Dag zei ze dat er in de aanloop naar de verkiezingen nog heel vaak vragen over essentiële eisen van partijen zullen komen. 'We moeten niet aan inflatie van essentiële voorwaarden beginnen doen.'

Fiscale hervorming is prioriteit

Voor Open VLD is er in de verkiezingscampagne maar één essentiële voorwaarde. 'Voor de volgende regering moet de economie centraal staan,' zei Turtelboom. 'Wat echt belangrijk is, is een fiscale hervorming.' Open VLD wil de fiscaliteit vooral eenvoudiger maken door de algemene belastingen te verlagen en te snoeien in de aftrekposten.'

Excuses van Verenigde Staten

Annemie Turtelboom verbaast zich ook over het feit dat ons land geen excuses eist van de Verenigde Staten voor het feit dat de NSA ons afluistert en inbreekt in de bestanden van Belgacom. 'Het kan toch niet dat een bevriende natie onze systemen hackt. Dat vraagt toch om excuses.' (EE)

Tijdens het Innestocongres heeft CD&V gezegd dat de partij niet in een volgende regering zonder Vlaamse meerderheid stapt. Die uitspraak bracht de andere Vlaamse partijen in de regering Di Rupo 1 in verlegenheid. Partijvoorzitters Bruno Tobback (SP.A) en Gwendolyn Rutten (Open VLD) wilden niet volgen, maar konden ook niet tegenspreken, waardoor ze zich moesten beperken tot een vage reactie. Geen moment om grote eisen te stellen'Het is geen moment om grote eisen te stellen,' zegt Open VLD-kopstuk Annemie Turtelboom nu. In De Zevende Dag zei ze dat er in de aanloop naar de verkiezingen nog heel vaak vragen over essentiële eisen van partijen zullen komen. 'We moeten niet aan inflatie van essentiële voorwaarden beginnen doen.' Fiscale hervorming is prioriteitVoor Open VLD is er in de verkiezingscampagne maar één essentiële voorwaarde. 'Voor de volgende regering moet de economie centraal staan,' zei Turtelboom. 'Wat echt belangrijk is, is een fiscale hervorming.' Open VLD wil de fiscaliteit vooral eenvoudiger maken door de algemene belastingen te verlagen en te snoeien in de aftrekposten.'Excuses van Verenigde StatenAnnemie Turtelboom verbaast zich ook over het feit dat ons land geen excuses eist van de Verenigde Staten voor het feit dat de NSA ons afluistert en inbreekt in de bestanden van Belgacom. 'Het kan toch niet dat een bevriende natie onze systemen hackt. Dat vraagt toch om excuses.' (EE)