'Iedereen dacht altijd dat ik bij gratie van Dewinter en Annemans zou functioneren, maar nu bewijs ik dus dat dat niet het gevolg is', zegt voorzitter Tom Van Grieken in De Morgen.

Dat beide kopstukken niet langer in het bestuur zitten, betekent niet dat ze aan de kant worden geschoven, benadrukt Van Grieken: 'Zij blijven mijn politieke voorbeelden, maar worden niet meer betrokken bij de dagelijkse werking'.

Barbara Pas blijft ondervoorzitster van de partij, maar krijgt het gezelschap van gewezen Europarlementslid Philip Claeys. Vlaams fractieleider Chris Janssens blijft lid van het partijbestuur, net als de parlementsleden Anke Van dermeersch, Dominiek Lootens, Stefaan Sintobin en Barbara Bonte. Ook VBJ-voorzitter Reccino Van Lommel en ex-parlementslid Joris Van Hauthem krijgen een zitje in het bestuur, naast partijraadvoorzitter Filip De Man, nationaal secretaris Guy D'haeseleer en penningmeester Patsy Vatlet.

'Ik kijk ernaar uit om met deze mensen samen te werken. Het is een ambitieuze ploeg die zowel verjonging als ervaring in zich draagt,' aldus nog Van Grieken. Volgens de Vlaams Belang-voorzitter illustreert dit partijbestuur dat de vernieuwing van de partij onverkort wordt doorgezet. (Belga/KVDA)

'Iedereen dacht altijd dat ik bij gratie van Dewinter en Annemans zou functioneren, maar nu bewijs ik dus dat dat niet het gevolg is', zegt voorzitter Tom Van Grieken in De Morgen.Dat beide kopstukken niet langer in het bestuur zitten, betekent niet dat ze aan de kant worden geschoven, benadrukt Van Grieken: 'Zij blijven mijn politieke voorbeelden, maar worden niet meer betrokken bij de dagelijkse werking'.Barbara Pas blijft ondervoorzitster van de partij, maar krijgt het gezelschap van gewezen Europarlementslid Philip Claeys. Vlaams fractieleider Chris Janssens blijft lid van het partijbestuur, net als de parlementsleden Anke Van dermeersch, Dominiek Lootens, Stefaan Sintobin en Barbara Bonte. Ook VBJ-voorzitter Reccino Van Lommel en ex-parlementslid Joris Van Hauthem krijgen een zitje in het bestuur, naast partijraadvoorzitter Filip De Man, nationaal secretaris Guy D'haeseleer en penningmeester Patsy Vatlet. 'Ik kijk ernaar uit om met deze mensen samen te werken. Het is een ambitieuze ploeg die zowel verjonging als ervaring in zich draagt,' aldus nog Van Grieken. Volgens de Vlaams Belang-voorzitter illustreert dit partijbestuur dat de vernieuwing van de partij onverkort wordt doorgezet. (Belga/KVDA)