Dat meldt ze woensdag op haar website.

"Deze 30 september zie ik me genoodzaakt om iets te doen dat ik nooit had willen doen, namelijk met onmiddellijke ingang ontslag nemen als gemeenteraadslid van de stad Hoei", aldus de vroegere burgemeester van Hoei in haar ontslagbrief naar de directeur-generaal.

Ze houdt haar onschuld staande en zal het dossier overmaken aan het Europees Hof voor de Mensenrechten, meldt ze.

Tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen van 2006 had personeel van de stad Hoei tijdens de diensturen verkiezingsdrukwerk van toenmalig PS-kopstuk Lizin uitgedeeld. In maart werd ze hiervoor door het hof van beroep veroordeeld tot één jaar cel met uitstel, een boete van 1.100 euro en een verbod op het uitoefenen van elke openbare functie gedurende vijf jaar. Het cassatiegeding tegen die veroordeling werd woensdag verworpen.

Lizin (66) was in haar lange politieke carrière onder meer staatssecretaris voor Europa in enkele regeringen Martens, en voorzitter van de Senaat.

(Belga/RR)

Dat meldt ze woensdag op haar website."Deze 30 september zie ik me genoodzaakt om iets te doen dat ik nooit had willen doen, namelijk met onmiddellijke ingang ontslag nemen als gemeenteraadslid van de stad Hoei", aldus de vroegere burgemeester van Hoei in haar ontslagbrief naar de directeur-generaal. Ze houdt haar onschuld staande en zal het dossier overmaken aan het Europees Hof voor de Mensenrechten, meldt ze. Tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen van 2006 had personeel van de stad Hoei tijdens de diensturen verkiezingsdrukwerk van toenmalig PS-kopstuk Lizin uitgedeeld. In maart werd ze hiervoor door het hof van beroep veroordeeld tot één jaar cel met uitstel, een boete van 1.100 euro en een verbod op het uitoefenen van elke openbare functie gedurende vijf jaar. Het cassatiegeding tegen die veroordeling werd woensdag verworpen. Lizin (66) was in haar lange politieke carrière onder meer staatssecretaris voor Europa in enkele regeringen Martens, en voorzitter van de Senaat.(Belga/RR)