Anissa Temsamani (SP.A) zegt de politiek vaarwel. Ariane Van der Borght vervangt Temsamani op de lijst van SP.A Mechelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat staat te lezen op de website van de SP.A Mechelen.

Temsamani is omwille van professionele verplichtingen, voornamelijk in het buitenland, genoodzaakt om haar kandidatuur in te trekken. Ze had het de laatste jaren al druk met haar beroepswerkzaamheden. "Mijn professionele verplichtingen zullen de komende tijd niet afnemen. Ik ervaar dat dit niet te verzoenen is met een politiek mandaat en een drukke campagne", aldus Temsamani.

De 25-jarige Ariane Van der Borght neemt plaats 41 in op de lijst. Ze is actief bij het ACV en wil dit sociale engagement nu ook via de politiek naar buiten brengen. Van der Borght is werkzaam in de buitenschoolse kinderopvang.

Temsamani, ooit staatssecretaris in de regering-Verhofstadt II, stopte in maart 2009 al met de nationale politiek. Ze kwam tijdens haar periode als staatssecretaris in opspraak omdat ze zou gelogen hebben over haar diploma. Dat, en andere perikelen, deed haar de das om. Na 74 dagen stapte ze op, wat haar de kortst zetelende Belgische minister of staatssecretaris maakte. (Belga/SD)

Anissa Temsamani (SP.A) zegt de politiek vaarwel. Ariane Van der Borght vervangt Temsamani op de lijst van SP.A Mechelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat staat te lezen op de website van de SP.A Mechelen. Temsamani is omwille van professionele verplichtingen, voornamelijk in het buitenland, genoodzaakt om haar kandidatuur in te trekken. Ze had het de laatste jaren al druk met haar beroepswerkzaamheden. "Mijn professionele verplichtingen zullen de komende tijd niet afnemen. Ik ervaar dat dit niet te verzoenen is met een politiek mandaat en een drukke campagne", aldus Temsamani. De 25-jarige Ariane Van der Borght neemt plaats 41 in op de lijst. Ze is actief bij het ACV en wil dit sociale engagement nu ook via de politiek naar buiten brengen. Van der Borght is werkzaam in de buitenschoolse kinderopvang. Temsamani, ooit staatssecretaris in de regering-Verhofstadt II, stopte in maart 2009 al met de nationale politiek. Ze kwam tijdens haar periode als staatssecretaris in opspraak omdat ze zou gelogen hebben over haar diploma. Dat, en andere perikelen, deed haar de das om. Na 74 dagen stapte ze op, wat haar de kortst zetelende Belgische minister of staatssecretaris maakte. (Belga/SD)