Aanleiding van de tweet is het voorstel van MR-Kamerlid Vincent Scourneau om de publicatie van Mein Kampf in ons land te verbieden. Vorige week werd in Duitsland een nieuwe, geannoteerde versie van het boek van Adolf Hitler voorgesteld.

'Het zou ongetwijfeld een goeie zaak zijn om 'Mein Kampf' te verbieden', schreef Flahaut op Twitter. 'Maar het zou nog moediger zijn de uitspraken van N-VA-mandatarissen aan de kaak te stellen en te verbieden.'

Bij N-VA was men allerminst opgezet met de uitspraak. 'Onze voorstellen verbieden: bent u een democraat?', vroeg staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

In een reactie aan De Morgen laat Flahaut weten dat hij een volbloed democraat is en dat hij geen meningen wil verbieden.. Hij wil de aandacht vestigen op sommige uitspraken van N-VA-verkozeneen. 'Zulke uitspraken zijn gevaarlijk voor de democratie. Mijn bedoeling is daar op te wijzen. De N-VA viseert de PS, de Walen, de arbeiders en nu sommigen ook de vluchtelingen.'

De tweet is ondertussen wel weggehaald. (JH)

Twitter
© Twitter
Aanleiding van de tweet is het voorstel van MR-Kamerlid Vincent Scourneau om de publicatie van Mein Kampf in ons land te verbieden. Vorige week werd in Duitsland een nieuwe, geannoteerde versie van het boek van Adolf Hitler voorgesteld.'Het zou ongetwijfeld een goeie zaak zijn om 'Mein Kampf' te verbieden', schreef Flahaut op Twitter. 'Maar het zou nog moediger zijn de uitspraken van N-VA-mandatarissen aan de kaak te stellen en te verbieden.'Bij N-VA was men allerminst opgezet met de uitspraak. 'Onze voorstellen verbieden: bent u een democraat?', vroeg staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.In een reactie aan De Morgen laat Flahaut weten dat hij een volbloed democraat is en dat hij geen meningen wil verbieden.. Hij wil de aandacht vestigen op sommige uitspraken van N-VA-verkozeneen. 'Zulke uitspraken zijn gevaarlijk voor de democratie. Mijn bedoeling is daar op te wijzen. De N-VA viseert de PS, de Walen, de arbeiders en nu sommigen ook de vluchtelingen.' De tweet is ondertussen wel weggehaald. (JH)