De amnestieperiode voor wapens zonder vergunning loopt op vrijdag 31 oktober om middernacht ten einde. Conform de nieuwe wapenwet werden alle wapens verboden, tenzij de eigenaar van de gouverneur een vergunning krijgt.

Na de racistische aanslagen van Hans Van Themsche in Antwerpen wijzigde het parlement medio 2007 de wapenwet. Daardoor werden alle vuurwapens vergunningsplichtig. Wie een wapen heeft zonder vergunning, is strafbaar.

De wet gaf wapenbezitters de nodige tijd om bekende wapens te laten regulariseren of hun illegale wapens (die worden vernietigd) in te leveren. De termijn werd enkele malen verlengd, maar verstrijkt vrijdag om middernacht onherroepelijk.

Volgens het minsiterie van Justitie zouden al meer dan 200.000 wapens vernietigd, geregulariseerd of in regularisatie zijn.

De amnestieperiode voor wapens zonder vergunning loopt op vrijdag 31 oktober om middernacht ten einde. Conform de nieuwe wapenwet werden alle wapens verboden, tenzij de eigenaar van de gouverneur een vergunning krijgt.Na de racistische aanslagen van Hans Van Themsche in Antwerpen wijzigde het parlement medio 2007 de wapenwet. Daardoor werden alle vuurwapens vergunningsplichtig. Wie een wapen heeft zonder vergunning, is strafbaar.De wet gaf wapenbezitters de nodige tijd om bekende wapens te laten regulariseren of hun illegale wapens (die worden vernietigd) in te leveren. De termijn werd enkele malen verlengd, maar verstrijkt vrijdag om middernacht onherroepelijk.Volgens het minsiterie van Justitie zouden al meer dan 200.000 wapens vernietigd, geregulariseerd of in regularisatie zijn.