Veel Amerikanen die in België wonen verzamelen in Brussel om de verkiezingen in hun thuisland te volgen. Zo ook in het Renaissance Hotel in de Europese wijk.

Bij de opening van de deuren stonden al honderden mensen in de rij om binnen te kunnen, ook Belgen die de sfeer willen opsnuiven van deze "Election Night", die georganiseerd is door TheBulletin.be en de American Club of Brussels. Binnen kunnen de gasten genieten van een biertje en hotdogs terwijl een bandje de avond opluistert.

Ook de Amerikaanse Kamer van Koophandel, die 500 leden telt die 138.000 mensen tewerkstellen in België, is aanwezig om het belang van de Amerikaanse investeringen in België te benadrukken. Michael Kulbickas, voorzitter van de Republicans Abroad Belgium, heeft er vertrouwen in dat Mitt Romney het haalt van Barack Obama: "Romney zal met een comfortabele voorsprong winnen", voorspelt hij.

Ook de Democraten hebben er een goed oog in: "We zijn zekerder dan twee weken geleden", zegt Sandrine Dixon, woordvoerster van de Democrats Abroad Belgium. Het officiële resultaat van de presidentsverkiezingen wordt verwacht rond 5.00 uur Belgische tijd. (Belga/RDM)

Veel Amerikanen die in België wonen verzamelen in Brussel om de verkiezingen in hun thuisland te volgen. Zo ook in het Renaissance Hotel in de Europese wijk. Bij de opening van de deuren stonden al honderden mensen in de rij om binnen te kunnen, ook Belgen die de sfeer willen opsnuiven van deze "Election Night", die georganiseerd is door TheBulletin.be en de American Club of Brussels. Binnen kunnen de gasten genieten van een biertje en hotdogs terwijl een bandje de avond opluistert. Ook de Amerikaanse Kamer van Koophandel, die 500 leden telt die 138.000 mensen tewerkstellen in België, is aanwezig om het belang van de Amerikaanse investeringen in België te benadrukken. Michael Kulbickas, voorzitter van de Republicans Abroad Belgium, heeft er vertrouwen in dat Mitt Romney het haalt van Barack Obama: "Romney zal met een comfortabele voorsprong winnen", voorspelt hij. Ook de Democraten hebben er een goed oog in: "We zijn zekerder dan twee weken geleden", zegt Sandrine Dixon, woordvoerster van de Democrats Abroad Belgium. Het officiële resultaat van de presidentsverkiezingen wordt verwacht rond 5.00 uur Belgische tijd. (Belga/RDM)