Merkel is al aan haar derde mandaat (zonder onderbreking) toe en geldt voor velen als een sleutelfiguur onder de Europese leiders. Zij is de vierde vrouw die de onderscheiding krijgt sinds die in het leven is geroepen.

Time argumenteert dat Merkel de Europese Unie doorheen de Griekse en de vluchtelingencrisis heeft gestuurd. Beide "konden het einde hebben betekend van de unie die al zeven decennia de vrede op het continent heeft bewaard".

Haar standpunt omtrent de opvang van vluchtelingen die oorlogen in het Midden-Oosten en Afrika ontvluchten, is "het meest genereuze en openhartige uit de recente geschiedenis". (Belga/JH)

Merkel is al aan haar derde mandaat (zonder onderbreking) toe en geldt voor velen als een sleutelfiguur onder de Europese leiders. Zij is de vierde vrouw die de onderscheiding krijgt sinds die in het leven is geroepen. Time argumenteert dat Merkel de Europese Unie doorheen de Griekse en de vluchtelingencrisis heeft gestuurd. Beide "konden het einde hebben betekend van de unie die al zeven decennia de vrede op het continent heeft bewaard". Haar standpunt omtrent de opvang van vluchtelingen die oorlogen in het Midden-Oosten en Afrika ontvluchten, is "het meest genereuze en openhartige uit de recente geschiedenis". (Belga/JH)