Het management in de overheidsector staat volgens hem voor grote uitdagingen. "Ik vrees dat door de opeenvolgende crisissen in ons land de architectuur van ons ambtelijk apparaat erg verzwakt is", zegt hij in Z-Talk Goossens.

"We zouden naar een model moeten streven waarbij politici een beleid op lange termijn uitdenken dat nadien aan de ambtenaren wordt overgelaten. Nu krijgen die ambtenaren de kans niet om het beleid ook echt uit te voeren. De overheid moet ook meer oog hebben voor de kwaliteit van onze ambtenaren", aldus Buelens.

Bekijk hier een fragment uit de aflevering

Ook Stefaan Decraene, voorzitter van Febelfin en topman bij Dexia Bank België, hekelt in datzelfde gesprek het politieke beleid. "De overheid moet efficiënter worden en er moet meer op lange termijn gedacht worden. Ik denk dat een regering best langer dan 4 jaar kan aanblijven. Een burgemeester, die zes jaar lang de touwtjes in handen heeft, kan veel makkelijker een beleid ontwikkelen op lange termijn. Een federale regering die langer in het zadel is, zal pas écht gaan nadenken over wat de strategische uitdagingen zijn in dit land", aldus Decraene.

Z-Talk Goossens koos naar aanleiding van de Leadership Day van de Vlerick Management School voor een gesprek over leiderschap. Bestaat het op dit ogenblik in de bankwereld? Hoe ver staan de banken met het herwinnen van het vertrouwen bij hun medewerkers en klanten? En waar zitten de echte leiders in het ondernemersleven en de politiek.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur.

Het management in de overheidsector staat volgens hem voor grote uitdagingen. "Ik vrees dat door de opeenvolgende crisissen in ons land de architectuur van ons ambtelijk apparaat erg verzwakt is", zegt hij in Z-Talk Goossens. "We zouden naar een model moeten streven waarbij politici een beleid op lange termijn uitdenken dat nadien aan de ambtenaren wordt overgelaten. Nu krijgen die ambtenaren de kans niet om het beleid ook echt uit te voeren. De overheid moet ook meer oog hebben voor de kwaliteit van onze ambtenaren", aldus Buelens. Bekijk hier een fragment uit de aflevering Ook Stefaan Decraene, voorzitter van Febelfin en topman bij Dexia Bank België, hekelt in datzelfde gesprek het politieke beleid. "De overheid moet efficiënter worden en er moet meer op lange termijn gedacht worden. Ik denk dat een regering best langer dan 4 jaar kan aanblijven. Een burgemeester, die zes jaar lang de touwtjes in handen heeft, kan veel makkelijker een beleid ontwikkelen op lange termijn. Een federale regering die langer in het zadel is, zal pas écht gaan nadenken over wat de strategische uitdagingen zijn in dit land", aldus Decraene. Z-Talk Goossens koos naar aanleiding van de Leadership Day van de Vlerick Management School voor een gesprek over leiderschap. Bestaat het op dit ogenblik in de bankwereld? Hoe ver staan de banken met het herwinnen van het vertrouwen bij hun medewerkers en klanten? En waar zitten de echte leiders in het ondernemersleven en de politiek. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur.