Een aantal treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk voert een alternatieve actie, nadat twee collega's vrijdagnamiddag aangevallen werden door een reiziger. 'Sommige begeleiders controleren geen vervoersbewijzen', zegt woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS. De agressor is aangehouden door de onderzoeksrechter, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Bij een controle op de trein in Denderleeuw ontstond discussie tussen twee treinbegeleiders en een 22-jarige Brusselaar. De man stelde zich agressief op en viel de treinbegeleiders aan. Zij moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, met respectievelijk een en twee dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Eerder die middag had de man ook al fysieke agressie vertoond tegen een treinbegeleider in Zottegem. Die begeleider raakte niet gewond.

Respect

'De lokale politie is ter plaatse gekomen. De betrokken trein werd afgeschaft en de reizigers moesten overstappen, met een twintigtal minuten wachttijd tot gevolg', licht Neyrinck toe. Als reactie op de fysieke agressie, voeren enkele treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk actie. 'Een aantal van hen heeft ervoor gekozen om geen vervoersbewijzen te controleren. Er zullen aan boord van de trein ook aankondigingen zijn om meer respect te vragen.'

De verdachte werd opgepakt en voorgeleid bij de Dendermondse onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden. De man riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 1.200 euro, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. (Belga/AVE)

Een aantal treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk voert een alternatieve actie, nadat twee collega's vrijdagnamiddag aangevallen werden door een reiziger. 'Sommige begeleiders controleren geen vervoersbewijzen', zegt woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS. De agressor is aangehouden door de onderzoeksrechter, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.Bij een controle op de trein in Denderleeuw ontstond discussie tussen twee treinbegeleiders en een 22-jarige Brusselaar. De man stelde zich agressief op en viel de treinbegeleiders aan. Zij moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, met respectievelijk een en twee dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Eerder die middag had de man ook al fysieke agressie vertoond tegen een treinbegeleider in Zottegem. Die begeleider raakte niet gewond.'De lokale politie is ter plaatse gekomen. De betrokken trein werd afgeschaft en de reizigers moesten overstappen, met een twintigtal minuten wachttijd tot gevolg', licht Neyrinck toe. Als reactie op de fysieke agressie, voeren enkele treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk actie. 'Een aantal van hen heeft ervoor gekozen om geen vervoersbewijzen te controleren. Er zullen aan boord van de trein ook aankondigingen zijn om meer respect te vragen.'De verdachte werd opgepakt en voorgeleid bij de Dendermondse onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden. De man riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 1.200 euro, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. (Belga/AVE)