De federale politie krijgt er 300 agenten bij. Het gaat onder meer om 100 militairen die zich zullen omscholen tot politieagent en zullen instaan voor de bewaking van ambassades. Alle agenten krijgen in de toekomst een kogelvrije vest.

Naast de 32 miljoen euro voor de brandweer (onder meer om de huidige 251 brandweerzones te hergroeperen tot 32 zones) wordt er in het kader van de begrotingscontrole 2010 waarover zondag een akkoord werd bereikt 21 miljoen voor de politie uitgetrokken.

Van dat bedrag is 13 miljoen bestemd voor de federale politie, die er 300 agenten bij krijgt, zo maakte minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) maandag bekend.

Het gaat om 200 manschappen die overkomen van de lokale politie en 100 militairen die zich zullen omscholen tot politieagent. Zij zullen onder meer instaan voor de bewaking van ambassades en het overbrengen van gevangenen.

Lokale politie

De lokale politie wordt ook versterkt. Er zijn 175 agenten voorzien voor politiezones die het moeilijk hebben om agenten te recruteren.

Naast 30 miljoen euro voor de gevangenis in het Nederlandse Tilburg, die door de Belgische justitie wordt gehuurd, voorziet het akkoord over de begrotingscontrole een bedrag van 7,5 miljoen euro voor andere initiatieven.

Zo komen er extra aanwervingen voor het veiligheidskorps en is er geld voorzien voor thuisdetentie van mensen met een korte gevangenisstraf, aldus minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).

De federale politie krijgt er 300 agenten bij. Het gaat onder meer om 100 militairen die zich zullen omscholen tot politieagent en zullen instaan voor de bewaking van ambassades. Alle agenten krijgen in de toekomst een kogelvrije vest.Naast de 32 miljoen euro voor de brandweer (onder meer om de huidige 251 brandweerzones te hergroeperen tot 32 zones) wordt er in het kader van de begrotingscontrole 2010 waarover zondag een akkoord werd bereikt 21 miljoen voor de politie uitgetrokken.Van dat bedrag is 13 miljoen bestemd voor de federale politie, die er 300 agenten bij krijgt, zo maakte minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) maandag bekend.Het gaat om 200 manschappen die overkomen van de lokale politie en 100 militairen die zich zullen omscholen tot politieagent. Zij zullen onder meer instaan voor de bewaking van ambassades en het overbrengen van gevangenen.Lokale politieDe lokale politie wordt ook versterkt. Er zijn 175 agenten voorzien voor politiezones die het moeilijk hebben om agenten te recruteren.Naast 30 miljoen euro voor de gevangenis in het Nederlandse Tilburg, die door de Belgische justitie wordt gehuurd, voorziet het akkoord over de begrotingscontrole een bedrag van 7,5 miljoen euro voor andere initiatieven.Zo komen er extra aanwervingen voor het veiligheidskorps en is er geld voorzien voor thuisdetentie van mensen met een korte gevangenisstraf, aldus minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).