Ali Oulkadi, aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs op 13 november, had nauwe contacten met de broers-Abdeslam. Dat zegt L'Avenir op basis van processen-verbaal die de krant wist te bemachtigen.

Ali Oulkadi vervoerde Salah Abdeslam, nog steeds voortvluchtig, van Laken naar Schaarbeek de dag na de terreurdaden. Hij zei eerst dat hij Salah Abdeslam niet had herkend toen die in zijn auto stapte.

Uit processen-verbaal waar L'Avenir de hand op kon leggen, blijkt inmiddels het tegendeel. Tussen 19 augustus en 2 oktober belden Ali Oulkadi en Salah Abdeslam 56 keer met elkaar.

Bovendien blijkt uit telefoniegegevens dat Hamza Attou, die Salah Abdeslam van Parijs naar Laken bracht, Ali Oulkadi telefoneerde vlak nadat Salah Abdeslam hem had opgebeld in de nacht van de aanslagen.

Ali Oulkadi belde bovendien 109 keer met Brahim Abdeslam tussen 17 september en 14 november. De broer van Salah blies zichzelf op aan een café in de Boulevard Voltaire.(Belga/SD)

Ali Oulkadi vervoerde Salah Abdeslam, nog steeds voortvluchtig, van Laken naar Schaarbeek de dag na de terreurdaden. Hij zei eerst dat hij Salah Abdeslam niet had herkend toen die in zijn auto stapte. Uit processen-verbaal waar L'Avenir de hand op kon leggen, blijkt inmiddels het tegendeel. Tussen 19 augustus en 2 oktober belden Ali Oulkadi en Salah Abdeslam 56 keer met elkaar. Bovendien blijkt uit telefoniegegevens dat Hamza Attou, die Salah Abdeslam van Parijs naar Laken bracht, Ali Oulkadi telefoneerde vlak nadat Salah Abdeslam hem had opgebeld in de nacht van de aanslagen. Ali Oulkadi belde bovendien 109 keer met Brahim Abdeslam tussen 17 september en 14 november. De broer van Salah blies zichzelf op aan een café in de Boulevard Voltaire.(Belga/SD)