Tijdens de duur van zijn ministerschap wordt Alexander De Croo titelvoerend burgemeester in het Oost-Vlaamse Brakel en wellicht ook gemeenteraadsvoorzitter. Dat zegt zijn vader en minister van Staat Herman De Croo. De lokale afdeling van Open VLD zal een van de schepenen voordragen als waarnemend burgemeester tijdens de duur van Alexander De Croo's afwezigheid. De Croo senior wijst erop dat een minister als raadslid voorzitter van de gemeenteraad kan zijn en dat wellicht ook wordt. Alexander De Croo legt wellicht halverwege december de eed af en blijft titelvoerend burgemeester.

Alexander De Croo haalde bij de verkiezingen 2.202 stemmen. Zijn vader klokte af op 1.711, maar kan niet zetelen, als lid van eenzelfde gezin. Huidig schepen Stefaan Devleeschouwer is met 1.584 de derde stemmentrekker van de lijst.

Open VLD haalde in Brakel 41,9 procent (42,5 procent in 2006). Coalitiepartner SP.A haalde 16,8 procent (15,1 procent 2006). (Belga/INM)

Tijdens de duur van zijn ministerschap wordt Alexander De Croo titelvoerend burgemeester in het Oost-Vlaamse Brakel en wellicht ook gemeenteraadsvoorzitter. Dat zegt zijn vader en minister van Staat Herman De Croo. De lokale afdeling van Open VLD zal een van de schepenen voordragen als waarnemend burgemeester tijdens de duur van Alexander De Croo's afwezigheid. De Croo senior wijst erop dat een minister als raadslid voorzitter van de gemeenteraad kan zijn en dat wellicht ook wordt. Alexander De Croo legt wellicht halverwege december de eed af en blijft titelvoerend burgemeester. Alexander De Croo haalde bij de verkiezingen 2.202 stemmen. Zijn vader klokte af op 1.711, maar kan niet zetelen, als lid van eenzelfde gezin. Huidig schepen Stefaan Devleeschouwer is met 1.584 de derde stemmentrekker van de lijst. Open VLD haalde in Brakel 41,9 procent (42,5 procent in 2006). Coalitiepartner SP.A haalde 16,8 procent (15,1 procent 2006). (Belga/INM)