Open VLD-voorzitter Alexander De Croo trekt bij de federale verkiezingen de lijst van zijn partij voor de Senaat. Maar hij wil niet gezegd hebben dat hij ook kandidaat-premier is.

De Croo maakte zondag een en ander bekend in De Zevende Dag (Eén).

Voor Open VLD in een regering stapt, moeten volgens De Croo de krijtlijnen voor de aanpak van de problemen in ons land, ook de communautaire, vast liggen.

Tijdens een debat tussen de Kamerfractieleiders Servais Verherstraeten (CD&V) en Hilde Vautmans (Open VLD) bleek dat ook CD&V communautaire afspraken wil voor ze in een regering stapt.

Volgens Verherstraeten kan men geen formatiegesprekken voeren zonder de communautaire kwestie erbij te betrekken.

Vautmans denkt er ook zo over. Ze vindt dat er van bij het begin goede afspraken gemaakt moeten worden.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo trekt bij de federale verkiezingen de lijst van zijn partij voor de Senaat. Maar hij wil niet gezegd hebben dat hij ook kandidaat-premier is.De Croo maakte zondag een en ander bekend in De Zevende Dag (Eén). Voor Open VLD in een regering stapt, moeten volgens De Croo de krijtlijnen voor de aanpak van de problemen in ons land, ook de communautaire, vast liggen. Tijdens een debat tussen de Kamerfractieleiders Servais Verherstraeten (CD&V) en Hilde Vautmans (Open VLD) bleek dat ook CD&V communautaire afspraken wil voor ze in een regering stapt. Volgens Verherstraeten kan men geen formatiegesprekken voeren zonder de communautaire kwestie erbij te betrekken. Vautmans denkt er ook zo over. Ze vindt dat er van bij het begin goede afspraken gemaakt moeten worden.