Open Vld-voorzitter Alexander De Croo heeft zondag op RTL-TVi uitgehaald naar zijn N-VA-collega Bart De Wever en diens manier van werken als informateur. Volgens De Croo heeft de N-VA-kopman toen "veel meer inspanningen gestoken in zijn communicatie met de pers" dan in zijn zoektocht naar een compromis.

De Wever was in oktober tien dagen informateur. In die hoedanigheid pende hij als eerste een schriftelijke nota neer, maar volgens enkele van zijn collega's aan de onderhandelingstafel kreeg de pers die nog eerder onder ogen dan zij. De Wever van zijn kant heeft steeds gehekeld dat de Franstaligen de tekst al hadden neergesabeld nog voor ze goed en wel op tafel lag.

Het was De Croo die tijdens een televisiedebat op RTL-TVi als eerste uithaalde naar de communicatiestrategie van De Wever als informateur. De liberale kopman sprak onder meer van een erg "electorale" aanpak.

N-VA-senator Karl Vanlouwe probeerde die versie van de feiten te ontkrachten, maar moest daarbij ook opboksen tegen cdH-voorzitster Joëlle Milquet. "Hij heeft de nota eerst naar journalisten en opiniemakers gestuurd, nog voor wij ze hadden gezien", aldus Milquet.

Bovendien was het ook zonneklaar dat de tekst onaanvaardbaar zou zijn voor de Franstaligen, wierpen verschillende partijen zondag nog op. MR-voorzitter Charles Michel had het over "vernederende en kwellende voorstellen die niet zouden toelaten dat Wallonië en Brussel zichzelf konden ontwikkelen". (Belga)

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo heeft zondag op RTL-TVi uitgehaald naar zijn N-VA-collega Bart De Wever en diens manier van werken als informateur. Volgens De Croo heeft de N-VA-kopman toen "veel meer inspanningen gestoken in zijn communicatie met de pers" dan in zijn zoektocht naar een compromis.De Wever was in oktober tien dagen informateur. In die hoedanigheid pende hij als eerste een schriftelijke nota neer, maar volgens enkele van zijn collega's aan de onderhandelingstafel kreeg de pers die nog eerder onder ogen dan zij. De Wever van zijn kant heeft steeds gehekeld dat de Franstaligen de tekst al hadden neergesabeld nog voor ze goed en wel op tafel lag. Het was De Croo die tijdens een televisiedebat op RTL-TVi als eerste uithaalde naar de communicatiestrategie van De Wever als informateur. De liberale kopman sprak onder meer van een erg "electorale" aanpak. N-VA-senator Karl Vanlouwe probeerde die versie van de feiten te ontkrachten, maar moest daarbij ook opboksen tegen cdH-voorzitster Joëlle Milquet. "Hij heeft de nota eerst naar journalisten en opiniemakers gestuurd, nog voor wij ze hadden gezien", aldus Milquet. Bovendien was het ook zonneklaar dat de tekst onaanvaardbaar zou zijn voor de Franstaligen, wierpen verschillende partijen zondag nog op. MR-voorzitter Charles Michel had het over "vernederende en kwellende voorstellen die niet zouden toelaten dat Wallonië en Brussel zichzelf konden ontwikkelen". (Belga)