Sinds juli vorig jaar hebben onder meer zelfbouwmarkten, verfwinkels en apothekers een meldplicht. Bij elke verdachte transactie van pakweg aceton, zwavelzuur of kunstmest moeten ze de politie informeren.

"En dat is al dertig keer gebeurd", klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hoeveel van die meldingen tot het openen van een onderzoek of het verijdelen van een aanslag hebben geleid, wil men daar niet kwijt. "Sowieso kan elk van die meldingen van cruciaal belang zijn om een terreurcomplot vroegtijdig te detecteren."

Sinds juli vorig jaar hebben onder meer zelfbouwmarkten, verfwinkels en apothekers een meldplicht. Bij elke verdachte transactie van pakweg aceton, zwavelzuur of kunstmest moeten ze de politie informeren. "En dat is al dertig keer gebeurd", klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hoeveel van die meldingen tot het openen van een onderzoek of het verijdelen van een aanslag hebben geleid, wil men daar niet kwijt. "Sowieso kan elk van die meldingen van cruciaal belang zijn om een terreurcomplot vroegtijdig te detecteren."