De Brusselaar van Marokkaanse herkomst wil zo de moskeegangers bereiken en hen de boodschap van de Holocaust overmaken, opdat zoiets nooit meer kan gebeuren. Het Israëlisch-Palestijnse conflict mag niet tot antisemitisme leiden, vindt Ahidar.

'Antisemitisme net als islamofobie verwerpelijk' Zelf trok Ahidar tweemaal naar het concentratiekamp, eenmaal met wijlen Hugo Schiltz. De immense indruk die zo'n bezoek maakt, wil hij overdragen aan de imams: 'Er is een verschil tussen het Israëlisch-Palestijnse conflict en antisemitisme, wat net als islamofobie verwerpelijk is', verduidelijkt hij in de wandelgangen.

De Holocaust mag dus niet vergeleken worden met dat conflict. De imams kunnen dan de boodschap doorgeven aan de moskeegangers, inclusief de jonge generatie. Al 18 imams hebben aangeven mee te willen gaan.

Amnestie

Fouad Ahidar stelde zijn voornemen donderdag voor in de plenaire vergadering van het Brussels Parlement. Daar werd gedebatteerd over een voorstel van resolutie waarin Viviane Teitelbaum (MR) oproept tot het nooit vergeten van de Holocaust en tot verzet tegen elke vorm van algemene amnestie.

Het voorstel werd ingediend naar aanleiding van de inoverwegingneming van een amnestievoorstel van Vlaams Belang in de Senaat.

Positief geëmotioneerd

Ahidar zoekt momenteel middelen voor de reis, die hij liefst door een instantie zoals de moslimexecutieve ziet georganiseerd worden. Teitelbaum reageerde positief geëmotioneerd op Ahidars voorstel. De twee parlementsleden lagen in het Brussels parlement al meermaals in de clinch over het Israëlisch-Palestijnse conflict. (Belga/SD)

De Brusselaar van Marokkaanse herkomst wil zo de moskeegangers bereiken en hen de boodschap van de Holocaust overmaken, opdat zoiets nooit meer kan gebeuren. Het Israëlisch-Palestijnse conflict mag niet tot antisemitisme leiden, vindt Ahidar. 'Antisemitisme net als islamofobie verwerpelijk' Zelf trok Ahidar tweemaal naar het concentratiekamp, eenmaal met wijlen Hugo Schiltz. De immense indruk die zo'n bezoek maakt, wil hij overdragen aan de imams: 'Er is een verschil tussen het Israëlisch-Palestijnse conflict en antisemitisme, wat net als islamofobie verwerpelijk is', verduidelijkt hij in de wandelgangen. De Holocaust mag dus niet vergeleken worden met dat conflict. De imams kunnen dan de boodschap doorgeven aan de moskeegangers, inclusief de jonge generatie. Al 18 imams hebben aangeven mee te willen gaan. Amnestie Fouad Ahidar stelde zijn voornemen donderdag voor in de plenaire vergadering van het Brussels Parlement. Daar werd gedebatteerd over een voorstel van resolutie waarin Viviane Teitelbaum (MR) oproept tot het nooit vergeten van de Holocaust en tot verzet tegen elke vorm van algemene amnestie. Het voorstel werd ingediend naar aanleiding van de inoverwegingneming van een amnestievoorstel van Vlaams Belang in de Senaat. Positief geëmotioneerd Ahidar zoekt momenteel middelen voor de reis, die hij liefst door een instantie zoals de moslimexecutieve ziet georganiseerd worden. Teitelbaum reageerde positief geëmotioneerd op Ahidars voorstel. De twee parlementsleden lagen in het Brussels parlement al meermaals in de clinch over het Israëlisch-Palestijnse conflict. (Belga/SD)