Dat schrijven De Standaard en La Libre Belgique op basis van een enquête van HR-dienstverlener Securex bij ruim 2.000 werknemers.

In meer dan de helft van de gevallen gaat het om agressie door externen. In een kwart van de gevallen komt de agressie van één collega, in 18 procent van de leidinggevende en in 8 procent van een groep collega's. Volgens Securex is de agressie flink toegenomen. In een gelijkaardige enquête in 2012 gaf 7 procent van de werknemers aan agressie op de werkvloer te ervaren. Agressief gedrag komt vaker voor in niet-commerciële dienstensectoren, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Uit de enquête blijkt ook dat één werknemer op de tien vorig jaar het slachtoffer werd van pesterijen. In de helft van de gevallen is de leidinggevende de bron van het kwaad.

(Belga/MS)

Dat schrijven De Standaard en La Libre Belgique op basis van een enquête van HR-dienstverlener Securex bij ruim 2.000 werknemers. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om agressie door externen. In een kwart van de gevallen komt de agressie van één collega, in 18 procent van de leidinggevende en in 8 procent van een groep collega's. Volgens Securex is de agressie flink toegenomen. In een gelijkaardige enquête in 2012 gaf 7 procent van de werknemers aan agressie op de werkvloer te ervaren. Agressief gedrag komt vaker voor in niet-commerciële dienstensectoren, zoals onderwijs en gezondheidszorg. Uit de enquête blijkt ook dat één werknemer op de tien vorig jaar het slachtoffer werd van pesterijen. In de helft van de gevallen is de leidinggevende de bron van het kwaad.(Belga/MS)