Ons land neemt afscheid van voormalig premier Wilfried Martens met een staatsbegrafenis in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

De plechtigheid wordt bijgewoond door hoge gasten uit de hele wereld. Er zullen ook opvallend veel vertegenwoordigers uit Oost-Europa zijn. Er komen onder meer toppolitici uit Hongarije, Bulgarije en Oekraïne.

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Europees president Herman Van Rompuy en Europees commissievoorzitter José Manuel Barroso komen naar Gent.

Aan de kathedraal wordt een groot scherm opgesteld zodat iedereen die dat wil de plechtigheid kan volgen. Er is ook ruimte voor een groot aantal journalisten uit binnen- en buitenland.

U kan de staatsbegrafenis van Wilfried Martens hier live volgen via Knack.be

Ons land neemt afscheid van voormalig premier Wilfried Martens met een staatsbegrafenis in de Sint-Baafskathedraal in Gent. De plechtigheid wordt bijgewoond door hoge gasten uit de hele wereld. Er zullen ook opvallend veel vertegenwoordigers uit Oost-Europa zijn. Er komen onder meer toppolitici uit Hongarije, Bulgarije en Oekraïne.Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Europees president Herman Van Rompuy en Europees commissievoorzitter José Manuel Barroso komen naar Gent. Aan de kathedraal wordt een groot scherm opgesteld zodat iedereen die dat wil de plechtigheid kan volgen. Er is ook ruimte voor een groot aantal journalisten uit binnen- en buitenland. U kan de staatsbegrafenis van Wilfried Martens hier live volgen via Knack.be