Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Begin vorig jaar stelde toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V) voor om winkeliers de mogelijkheid te geven om betalingen af te ronden. Daardoor zouden de muntstukken van 1 en 2 cent de facto verdwijnen. Maar de PS was tegen, met een Belgisch compromis als gevolg: afronding kan bij cash betalingen, maar niet voor Bancontact.

Amper vijf procent van de winkeliers rondt de bedragen nu af. Van Overtveldt wil de mogelijkheid om af te ronden naar boven of beneden op vijf eurocent nu uitbreiden tot elektronische betalingen. (BELGA/NSK)

Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Begin vorig jaar stelde toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V) voor om winkeliers de mogelijkheid te geven om betalingen af te ronden. Daardoor zouden de muntstukken van 1 en 2 cent de facto verdwijnen. Maar de PS was tegen, met een Belgisch compromis als gevolg: afronding kan bij cash betalingen, maar niet voor Bancontact. Amper vijf procent van de winkeliers rondt de bedragen nu af. Van Overtveldt wil de mogelijkheid om af te ronden naar boven of beneden op vijf eurocent nu uitbreiden tot elektronische betalingen. (BELGA/NSK)