Een familie uit Namen wil een Syrisch gezin met twee kinderen naar ons land halen, maar krijgt er geen visum voor. Staatssecretaris Francken werd intussen veroordeeld tot een dwangsom van 4.000 euro per dag dat het visum wordt geweigerd.

Het kabinet kreeg al een deurwaarder op bezoek, die dreigde desnoods het meubilair in beslag te nemen, maar Francken wacht een vonnis in beroep af. 'Met of zonder meubelen, we werken voort', grapte de N-VA'er daarover woensdag op zijn Facebookpagina, onder een foto van een lege kamer. 'Mijn team en ik kunnen trouwens altijd politiek asiel aanvragen op het kabinet van mijn goede collega en vriend Jan Jambon.'

De Orde vindt die communicatie smakeloos. 'Iedereen heeft het recht om procedures te voeren die hij meent te moeten voeren. Dat is een fundamenteel recht en een basis van onze rechtsstaat', zegt voorzitter Dominique Matthys. 'Alleen vertegenwoordigt Theo Francken de overheid en schenden zijn uitspraken of zijn Facebookberichten over dat dossier op zijn zachtst gezegd de sereniteit en dat vinden wij bijzonder spijtig.' (BELGA/JVL)

Eerder waren Sylvie Micholt en Joost Depotter, advocaten vreemdelingenrecht bij Amistadlaw, al scherp voor Francken. Lees hun opinie hier.

Een familie uit Namen wil een Syrisch gezin met twee kinderen naar ons land halen, maar krijgt er geen visum voor. Staatssecretaris Francken werd intussen veroordeeld tot een dwangsom van 4.000 euro per dag dat het visum wordt geweigerd. Het kabinet kreeg al een deurwaarder op bezoek, die dreigde desnoods het meubilair in beslag te nemen, maar Francken wacht een vonnis in beroep af. 'Met of zonder meubelen, we werken voort', grapte de N-VA'er daarover woensdag op zijn Facebookpagina, onder een foto van een lege kamer. 'Mijn team en ik kunnen trouwens altijd politiek asiel aanvragen op het kabinet van mijn goede collega en vriend Jan Jambon.' De Orde vindt die communicatie smakeloos. 'Iedereen heeft het recht om procedures te voeren die hij meent te moeten voeren. Dat is een fundamenteel recht en een basis van onze rechtsstaat', zegt voorzitter Dominique Matthys. 'Alleen vertegenwoordigt Theo Francken de overheid en schenden zijn uitspraken of zijn Facebookberichten over dat dossier op zijn zachtst gezegd de sereniteit en dat vinden wij bijzonder spijtig.' (BELGA/JVL)