De advocaten van Dominique Strauss-Kahn ontkennen "met klem" dat de ex-topman van het IMF 6 miljoen dollar aan Nafissatou Diallo zal storten in het kader van een minnelijke schikking met het kamermeisje dat hem van seksuele agressie beschuldigt. De krant Le Monde had dat bericht.

De Franse advocaten deden het bericht als "volledig uit de lucht gegrepen en foutief" af. "Dominique Strauss-Kahn noch zijn advocaten wensen commentaar te geven op de procedure die in de Verenigde Staten loopt", preciseerden Frédérique Baulieu, Richard Malka en Henri Leclerc in een mededeling.

"Dominique Strauss-Kahn, die zich de afgelopen maanden verscheidene keren naar New York begaf, heeft verscheidene van zijn verwanten toevertrouwd dat de hoofdelementen van het akkoord aan het einde van de zomer" geregeld waren, schrijft Le Monde.

Lening

De ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds vertelde volgens Le Monde ook dat hij bij de bank een lening van 3 miljoen dollar zou aangaan en dat zijn echtgenote Anne Sinclair, met wie hij niet meer samenleeft, hem de resterende 3 miljoen zou lenen.

De New York Times schreef eerder dat Strauss-Kahn en Nafissatou Diallo tot een financiële schikking waren gekomen, die, als ze ondertekend wordt, een einde zou maken aan aan een gerechtelijke saga van achttien maanden in de Verenigde Staten. (Belga/EE)

De advocaten van Dominique Strauss-Kahn ontkennen "met klem" dat de ex-topman van het IMF 6 miljoen dollar aan Nafissatou Diallo zal storten in het kader van een minnelijke schikking met het kamermeisje dat hem van seksuele agressie beschuldigt. De krant Le Monde had dat bericht. De Franse advocaten deden het bericht als "volledig uit de lucht gegrepen en foutief" af. "Dominique Strauss-Kahn noch zijn advocaten wensen commentaar te geven op de procedure die in de Verenigde Staten loopt", preciseerden Frédérique Baulieu, Richard Malka en Henri Leclerc in een mededeling. "Dominique Strauss-Kahn, die zich de afgelopen maanden verscheidene keren naar New York begaf, heeft verscheidene van zijn verwanten toevertrouwd dat de hoofdelementen van het akkoord aan het einde van de zomer" geregeld waren, schrijft Le Monde.Lening De ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds vertelde volgens Le Monde ook dat hij bij de bank een lening van 3 miljoen dollar zou aangaan en dat zijn echtgenote Anne Sinclair, met wie hij niet meer samenleeft, hem de resterende 3 miljoen zou lenen. De New York Times schreef eerder dat Strauss-Kahn en Nafissatou Diallo tot een financiële schikking waren gekomen, die, als ze ondertekend wordt, een einde zou maken aan aan een gerechtelijke saga van achttien maanden in de Verenigde Staten. (Belga/EE)