De advocaten van Els Clottemans hebben na het pleidooi voor een levenslange gevangenisstraf door de openbaar aanklager het hof en de jury donderdag gevraagd hun cliënte nog een kans te geven en rekening te houden met verzachtende omstandigheden.

Ze vermeldden haar jeugdige leeftijd (26), haar blanco strafblad en het verlies van haar vader op tweejarige leeftijd.Volgens haar advocate Katrien Van der Straeten speelde dat laatste mee in de ontwikkeling van de persoonlijkheid van Clottemans als kind.

De verdediging wees er ook op dat Clottemans een labiele en fragiele persoon is. Ze liep als zestienjarige rond met zelfmoordplannen, deed aan zelfverminking en kampte met eetstoornissen.

Maar de advocaten wezen erop dat Clottemans inzicht heeft in haar problematiek en na haar vrijlating in 2008 zelf spontaan hulp is gaan zoeken en in therapie ging. Ze heeft inzicht in haar problematiek.

Raadsman Vic Van Aelst vroeg de deur niet volledig te sluiten, maar Clottemans nog een perspectief te geven op een toekomst. Hij sprak over de ontmenselijking in de gevangenis. 'Met
zieke mensen moeten we medelijden hebben', aldus Van Aelst. 'Sluit de deur niet volledig, maar geef haar een lichtpunt', aldus Van der Straeten.

Clottemans voegde daar zelfs niets aan toe, waarop het hof en de jury zich voor de beraadslaging terugtrokken.

De advocaten van Els Clottemans hebben na het pleidooi voor een levenslange gevangenisstraf door de openbaar aanklager het hof en de jury donderdag gevraagd hun cliënte nog een kans te geven en rekening te houden met verzachtende omstandigheden.Ze vermeldden haar jeugdige leeftijd (26), haar blanco strafblad en het verlies van haar vader op tweejarige leeftijd.Volgens haar advocate Katrien Van der Straeten speelde dat laatste mee in de ontwikkeling van de persoonlijkheid van Clottemans als kind.De verdediging wees er ook op dat Clottemans een labiele en fragiele persoon is. Ze liep als zestienjarige rond met zelfmoordplannen, deed aan zelfverminking en kampte met eetstoornissen. Maar de advocaten wezen erop dat Clottemans inzicht heeft in haar problematiek en na haar vrijlating in 2008 zelf spontaan hulp is gaan zoeken en in therapie ging. Ze heeft inzicht in haar problematiek.Raadsman Vic Van Aelst vroeg de deur niet volledig te sluiten, maar Clottemans nog een perspectief te geven op een toekomst. Hij sprak over de ontmenselijking in de gevangenis. 'Met zieke mensen moeten we medelijden hebben', aldus Van Aelst. 'Sluit de deur niet volledig, maar geef haar een lichtpunt', aldus Van der Straeten. Clottemans voegde daar zelfs niets aan toe, waarop het hof en de jury zich voor de beraadslaging terugtrokken.