Advocaat Sihame El Kaouakibi: ‘Onderzoek is nog niet voltooid’

Screenshot van de Instagram-pagina van Sihame El Kaouakibi

De zitting van de raadkamer over het dossier van het Antwerpse jongerenproject Let’s Go Urban en Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi zal worden uitgesteld omdat er extra onderzoeksdaden zijn gevraagd. Dat bevestigt de advocaat van El Kaouakibi, Anne Marie De Clerck.

‘Het onderzoek is, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, nog niet voltooid’, zegt De Clerck.

Nu de parlementaire onschendbaarheid van El Kaouakibi is opgeheven, kan ze, zoals het parket wil, worden vervolgd. Het parket heeft het onderzoek afgerond en de raadkamer buigt zich vrijdag over de vraag of El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen inderdaad voor de rechtbank moeten verschijnen voor onder meer subsidiefraude.

Omdat verschillende partijen nog bijkomende onderzoeksdaden vragen, zal de raadkamer echter niet anders kunnen dan de zaak uit te stellen. ‘Dat is wettelijk zo voorzien’, bevestigt ook De Clerck. ‘Zodra er partijen zijn die vragen stellen tot bijkomend onderzoek, is de raadkamer verplicht om de zitting uit te stellen. Dat is voor onbepaalde duur.’

Of ook El Kaouakibi tot de partijen behoort die extra onderzoek willen, wil haar advocaat niet bevestigen.

De Clerck is vrijdag in het Justitiepaleis aanwezig om het uitstel van de zaak vast te stellen in naam van haar cliënt. El Kaouakibi zelf tekent niet present.

Partner Content