In de zaak van Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, heeft zijn advocaat een nieuw verslag ingediend van twee psychologen die menen dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is. Dat vernam Belga uit goede bron.

De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij bekende later ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene.

Jaak Haentjes: 'Geen assisenproces'

Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, blijft ervan overtuigd dat zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar is en geen assisenproces moet krijgen. In maart 2010 zei hij al: "Hij praat in zijn cel met zijn boterhammen. Hij lacht naar de sneeuw. Hij ging in zijn cel een nacht lang schuilen onder zijn wastafel omdat hij bang was dat men hem anders zou vergiftigen."

"Iedere keer als ik hem in de gevangenis ga bezoeken, is het alsof voor mij een andere Kim De Gelder zit dan diegene die ik de keer ervoor gezien heb. Die jongen speelt dat allemaal niet. Hij hoort in de psychiatrie thuis, niet in de gevangenis."

Nieuw verslag

Haentjes heeft nu een nieuw verslag ingediend van twee psychologen die in een gedetailleerd rapport stellen dat De Gelder inderdaad niet toerekeningsvatbaar zou zijn. De raadkamer in Dendermonde zal pas donderdagnamiddag kennis nemen van de nieuwe verdedigingsstukken.

Bij de vorige zitting van de raadkamer zorgde een gelijkaardige demarche van de verdediging voor drie maanden uitstel in de zaak. Het is niet duidelijk of de raadkamer donderdagnamiddag al effectief zal beslissen over de verwijzing van De Gelder met het oog op een assisenproces. (Belga/SD)


In de zaak van Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, heeft zijn advocaat een nieuw verslag ingediend van twee psychologen die menen dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is. Dat vernam Belga uit goede bron.De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij bekende later ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene. Jaak Haentjes: 'Geen assisenproces'Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, blijft ervan overtuigd dat zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar is en geen assisenproces moet krijgen. In maart 2010 zei hij al: "Hij praat in zijn cel met zijn boterhammen. Hij lacht naar de sneeuw. Hij ging in zijn cel een nacht lang schuilen onder zijn wastafel omdat hij bang was dat men hem anders zou vergiftigen." "Iedere keer als ik hem in de gevangenis ga bezoeken, is het alsof voor mij een andere Kim De Gelder zit dan diegene die ik de keer ervoor gezien heb. Die jongen speelt dat allemaal niet. Hij hoort in de psychiatrie thuis, niet in de gevangenis."Nieuw verslagHaentjes heeft nu een nieuw verslag ingediend van twee psychologen die in een gedetailleerd rapport stellen dat De Gelder inderdaad niet toerekeningsvatbaar zou zijn. De raadkamer in Dendermonde zal pas donderdagnamiddag kennis nemen van de nieuwe verdedigingsstukken. Bij de vorige zitting van de raadkamer zorgde een gelijkaardige demarche van de verdediging voor drie maanden uitstel in de zaak. Het is niet duidelijk of de raadkamer donderdagnamiddag al effectief zal beslissen over de verwijzing van De Gelder met het oog op een assisenproces. (Belga/SD)