De advocaat van Kim De Gelder blijft er ook na het psychiatrisch verslag bij dat zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar was bij de moorden die hij pleegde.

Het college van vijf psychiaters kwam unaniem tot het besluit dat De Gelder tijdens de moorden in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde en op een bejaarde vrouw in Vrasene niet zwakzinnig, krankzinnig of geestesgestoord was.

Volgens de Dendermondse procureur Christian Du Four komt hij niet in aanmerking voor een eventuele internering.

De onderzoeksrechter heeft intussen het eindverhoor van De
Gelder afgenomen Met de conclusies van het psychiatrisch verslag is het gerechtelijk onderzoek afgerond.

Het is aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling om te beslissen of De Gelder zich voor het hof van assisen moet verantwoorden.

Tegenexpertise

Zijn advocaat Jaak Haentjens blijft er echter bij dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar was. Hij heeft intussen een tegenexpertise gevraagd.

Volgens Haentjens is het uitgesloten dat De Gelder psychische problemen verzint en zijn gedrag in de gevangenis gespeeld is.

Ook de psychiaters in de gevangenis van Brugge spraken in hun rapporten van zware psychotische depressiviteit, aldus Haentjens.

De Gelder verblijft intussen in de gevangenis van Oudenaarde. De raadkamer van Dendermonde heeft zijn aanhouding dinsdag trouwens met drie maanden verlengd.

De advocaat van Kim De Gelder blijft er ook na het psychiatrisch verslag bij dat zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar was bij de moorden die hij pleegde. Het college van vijf psychiaters kwam unaniem tot het besluit dat De Gelder tijdens de moorden in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde en op een bejaarde vrouw in Vrasene niet zwakzinnig, krankzinnig of geestesgestoord was.Volgens de Dendermondse procureur Christian Du Four komt hij niet in aanmerking voor een eventuele internering. De onderzoeksrechter heeft intussen het eindverhoor van De Gelder afgenomen Met de conclusies van het psychiatrisch verslag is het gerechtelijk onderzoek afgerond. Het is aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling om te beslissen of De Gelder zich voor het hof van assisen moet verantwoorden.TegenexpertiseZijn advocaat Jaak Haentjens blijft er echter bij dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar was. Hij heeft intussen een tegenexpertise gevraagd.Volgens Haentjens is het uitgesloten dat De Gelder psychische problemen verzint en zijn gedrag in de gevangenis gespeeld is. Ook de psychiaters in de gevangenis van Brugge spraken in hun rapporten van zware psychotische depressiviteit, aldus Haentjens.De Gelder verblijft intussen in de gevangenis van Oudenaarde. De raadkamer van Dendermonde heeft zijn aanhouding dinsdag trouwens met drie maanden verlengd.