In het kader van Operatie Kelk wil de advocaat van kardinaal Godfried Danneels de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy wraken. Dat heeft VTM donderdagavond gemeld.

De Troy onderzoekt of Danneels en de katholieke kerk dossiers van seksueel misbruik in de kerk eventueel in de doofpot hebben gestopt.

Op 24 juni liet hij huiszoekingen uitvoeren in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen en bij kardinaal Danneels thuis, maar ook bij de toenmalige commissie-Adriaenssens.

Fernand Keuleneer, de advocaat van het aartsbisdom en van de kardinaal, vocht de huiszoekingen aan bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De KI bevond ze onwettig, maar het Hof van Cassatie verbrak op 12 oktober de arresten daarover omdat de burgerlijke partijen niet werden gehoord.

Volgens de commerciële omroep wil de advocaat de onderzoeksrechter wraken. Daardoor mag De Troy tijdelijk niet meer werken aan het dossier tot het hof van beroep het wrakingsverzoek heeft behandeld, aldus VTM.

In het kader van Operatie Kelk wil de advocaat van kardinaal Godfried Danneels de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy wraken. Dat heeft VTM donderdagavond gemeld.De Troy onderzoekt of Danneels en de katholieke kerk dossiers van seksueel misbruik in de kerk eventueel in de doofpot hebben gestopt. Op 24 juni liet hij huiszoekingen uitvoeren in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen en bij kardinaal Danneels thuis, maar ook bij de toenmalige commissie-Adriaenssens. Fernand Keuleneer, de advocaat van het aartsbisdom en van de kardinaal, vocht de huiszoekingen aan bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De KI bevond ze onwettig, maar het Hof van Cassatie verbrak op 12 oktober de arresten daarover omdat de burgerlijke partijen niet werden gehoord.Volgens de commerciële omroep wil de advocaat de onderzoeksrechter wraken. Daardoor mag De Troy tijdelijk niet meer werken aan het dossier tot het hof van beroep het wrakingsverzoek heeft behandeld, aldus VTM.